DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

„Hamilton új szerződése? Majd később foglalkozunk vele!”

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója kitérő választ adott a Belga Nagydíj után arra a kérdésre, hogy valóban küszöbön áll a Lewis Hamilton és a csillagos alakulat között fennálló szerződés meghosszabbítása.

Mint ismeretes, a Ferrari a hétvégén váratlanul bejelentette, hogy Sebastian Vettel aláírta az új, három évre szóló szerződését. Ezt követően vasárnap a brit sajtó is megszellőztette, hogy Lewis Hamilton is készen áll a Mercedes-kontraktus megtoldására: a szigetországi források arról számoltak be, hogy a háromszoros világbajnok – akinek jelenlegi kontraktusa 2018 végén jár le – három évre szóló hosszabbítást szeretne és már csak a javadalmazása körüli kérdéseket kell tisztázni.

00117001_834



Miután a brit győzelmet aratott vasárnap Spában, a Mercedes sajtóértekezletén Toto Wolff sportigazgatónak feltették a kérdést, hogy valóban küszöbön áll-e a hosszabbítás, ám ahogyan arra számítani lehetett, a szakember kitérő választ adott: „A kapcsolatunk nagyon jó, kölcsönösen méltányoljuk azt, amit a másik belead, azonban úgy gondolom, hogy most nem kellene erről beszélnünk. A szezon utolsó harmada roppant intenzívnek ígérkezik, így jobb, ha minden félreteszünk és utána folytatjuk az ezzel kapcsolatos megbeszéléseket” – fogalmazott a csillagos egylet sportszakmai főnöke.

Hamilton a jelenleg érvényben lévő szerződést 2015-ben írta alá, mégpedig emlékezetesen hosszú huzavona után. Akkor kitudódott, hogy a kontraktus pénzügyi vonatkozása miatt húzódott el az egyezkedés: a brit legalább akkora fizetést akart, mint amekkorát Fernando Alonso kap a Hondától. A spanyol a becslések szerint évi 35 millió eurót kap, Hamiltonnak viszont csak 30-32 milliót sikerült kisajtolnia a Mercedes vezérkarából.

Amennyiben hihetünk a formula.hu által Spában hallott paddock-pusmorgásnak, a Mercedes néhány hónapja a színfalak mögött azért kezdeményezett egyeztetéseket Vettellel (ezt Niki Lauda maga ismerte el), hogy jó előre megpróbálják lejjebb verni Hamilton követeléseit… 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: