DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Raikkönen elrontotta, ezért Vettelnek segített

Az edzéseredmények alapján a pole-ra is esélyesnek tűnt a Belga Nagydíj időmérőjén Kimi Raikkönen, ám a finn a legvégén hibázott, így az első három helyről is kiszorult. Ezáltal viszont ismét bizonyíthatta, hogy milyen remek csapatjátékos.

Raikkönen a kvalifikáció felvezetéseként a hétvége első és harmadik szabadedzésén is a legjobb idővel zárt, és bár szombat délutánra Lewis Hamilton olyan formát húzott elő, amivel valószínűleg mindenki számára legyőzhetetlenné vált, a finn egy hiba révén tovább nehezített a helyzetén a vasárnapi futamra. A Q3-as utolsó körét elrontotta, így már nem tudott javítani, és az előzetes másodikról a negyedik helyre csúszott vissza a végeredményben. A világbajnok többször is vibrációra panaszkodott az időmérő során.

 gy



„Nem tudom pontosan megmondani, hogy ez mennyit számított, de tény, hogy nem segített. Elég kiábrándító, hogy minden nagyon jól alakult tegnap óta, erre most egy ilyen zűrzavaros időmérőt teljesítettünk. De hát ez van” - vette tudomásul. „Egész hétvégén jók voltunk, és szoros a harc a Mercedesszel, így nincsenek valami kellemes érzéseink az elrontott kvalifikáció után, de holnap újra megpróbáljuk legyőzni őket.”

Raikkönent végül megkérdezték csapattársa, Sebastian Vettel meghosszabbított ferraris szerződéséről is, az időmérő előtt jelentették ugyanis be, hogy a német további három éven át az istálló tagja marad. „Bwoah, nagyszerű. De most nem ez az elsődleges gondolat a fejemben” - reagált erre a fejleményre Raikkönen.

A finn a hibája ellenére is az időmérő hajrájának pozitív hőse lett, hiszen saját esélyeinek elszállása után mögötte érkező csapattársának segítségére sietett. Megvárta, hogy Vettel utolérje őt, majd szélárnyékot adott számára saját autójával, és talán ez is kellett ahhoz, hogy a német felugorhasson a második helyre a két Mercedes közé.

„Elismerem, hogy kicsit szerencsém volt Kimivel, akinek meg kellett szakítania a körét, és így nagyon-nagyon szép szélárnyékot adott nekem” - köszönte meg csapattársának Vettel az önzetlen gesztust.

 

Raikkönen csapatrádiója, amikor a Vettelnek nyújtott segítségről beszél. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: