DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Massa: A mi autónk hátrafelé megy, a többi előre

Szezonja mélypontján tért vissza a nyári szünetről a Williams, hiszen mindkét autójuk kiesett már a spái időmérő első szakaszában. Felipe Massával olyan ritkán történik ilyen, hogy arra sem emlékezett, pontosan hányadik hellyel lehet továbbjutni.

Massa autójának összetörése miatt hiányzott péntekről, a sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt pedig öt rajthelyes büntetést kapott szombaton, majd a vesszőfutást megfejelve az időmérőn önerőből sem jutott be a második körbe, a 16. helyen esett ki. Nem meglepő, hogy a frusztráció szólt belőle, amikor mikrofon elé állt az autóból kiszállva.

00117014_221



„Nagy csalódás, hogy már a Q1-ben kiestünk. Ez rámutat a fő problémára, miszerint az autónk nem halad előre. A többiek előre haladnak, mi hátrafelé” - célzott az erőviszonyokban látható mozgásokra. „Tisztán látszik, hogy javítanunk kell a fejlesztési sebességen és a fejlesztések hatékonyságán, hiszen ezek által javulna az autó. Jelenleg viszont nem ez történik. Őszintén szólva nem vagyok hozzászokva, hogy kiessek a Q1-ben, szóval nem is tudtam pontosan, hogy a 15. vagy a 16. hely jelent-e még továbbjutást. Mindenesetre a saját körömmel elégedett voltam, de az autó nem elég versenyképes.”

A brazil a büntetése miatt néhány hellyel még hátrébb kerül, ebből pedig profitálni fog Lance Stroll, aki eredetileg nála is gyengébben, a 18. helyre kvalifikált. Az újonc kanadainak sem alakult simán a napja:

„Eltört a hátsó szárnyam véglapja, ami elég balszerencsés dolog. Sajnos ez elég sokáig a bokszban marasztalt minket, így már nem tudtam kihajtani egy második Q1-es körre, és itt véget is ért számomra az időmérő” - nyilatkozta Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: