DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem stresszeli túl magát a McLaren-tehetség

Lando Norris a Hungaroringen első ízben vezethetett F1-es autót, szereplésével pedig mindenkit lenyűgözött - ő azonban nem akar előreszaladni, és csak lépésről lépésre haladna a száguldó cirkusz felé.

A McLaren az Autosporttal és a Brit Autóversenyzők Klubjával közösen megszavazza az év legjobb fiatal pilótáját - tavaly a három bajnoki címet is begyűjtő Lando Norrisra esett a választásuk, a 17 éves pilóta jutalma pedig egy teszt volt a wokingi alakulattól. Ám a gyakorlattól eltérően nem egy korábbi, hanem egy aktuális modellel ejthette meg F1-es debütálását, ráadásul hivatalos teszten, még augusztus elején, a Hungaroringen - már a McLaren tesztpilótájaként.



Erős és hibátlan szereplése olyannyira lenyűgözött mindenkit, hogy többen már az F1-ben látnák jövőre - ő azonban nem siet, és csak jelenlegi feladatára koncentrál: arra, hogy megnyerje az idei F3-as Európa-bajnokságot. „Csak arra fókuszálok, amire fókuszálnom kell, nem gondolkozom azon, hogy ’Ezt meg kell csinálnom, hogy jövőre bekerüljek az F1-be’ vagy ’ezt, hogy két éven belül F1-es pilóta legyek’, esetleg hasonlót” - nyilatkozta Norris a GPUpdate-nek.

„A legjobb, amit tehetek, az a győzelem, így csak erre kell koncentrálnom. Eddig minden jó irányba halad, de a célom az, hogy két-három éven belül bejussak oda. Jövőre valószínűleg ez még nem fog sikerülni, kivéve, ha valami hirtelen történik majd” - mondta a brit, majd kitért arra is, hová vezethet az útja. „Nagyon sok minden függ ettől a szezontól. Ha nem teljesítek jól, akkor… nem valószínű, de akkor jöhet még egy év az F3-ban. (A McLaren) betette Stoffel Vandoorne-t a Super Formulába, így akár az is lehet, de az F2-re nagyobb esély van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: