DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Miért szerepel ilyen jól Esteban Ocon?

A világbajnoki aspiránsok mellett egyedül a Force India franciája az, aki idén minden F1-es futamot befejezett, sőt, egy kivétellel pontot is szerzett - most ő maga vallotta be, minek köszönhető erős és kiegyensúlyozott teljesítménye.

Esteban Ocon számára a lehető legjobban alakul az idei év: tizenegy versenyből minden alkalommal célba ért, és tízszer pontot is szerzett a Force Indiának. Annak ellenére, hogy 9-2 és 8-2 arányban eddig alulmaradt tapasztaltabb csapattársától, a hetedik szezonját futó Sergio Pereztől, mindössze 11 pont közöttük a különbség a tabellán. Ocon ráadásul Spában ünnepli „első születésnapját” F1-es pilótaként, hiszen tavaly ezen a helyszínen debütált a Manor színeiben.



Az Auto Motor und Sportnak adott interjújában a francia többek között kitért arra is, hogy minek köszönhető idei remek szereplése a silverstone-i alakulattal. „Nagyon elégedett vagyok a csapatban elfoglalt helyemmel, úgy érzem, mintha biztonságban lennék. Ennek ellenére még mindig újoncnak tartom magam. Minden versenyen lehetőségem volt a pontszerzésre, nagyszerű eredményeket érek el a Force Indiával.”

Ocon elmondta, minek a segítségével tud fejlődni. „Minden versenyemet megnézem, az olyan kulcsfontosságú dolgokra figyelve, mint az időmérős körök, rajtok és előzések. Ez nagyon fontos, szerintem pilótaként minden apró részlettel foglalkozni kell.” A Mercedes-junior megemlítette azt is, mit tanul csapattársától, Sergio Pereztől. „Az év elején nagyon sok mindent lestem el tőle vezetési stílus terén.”

„Például hol kell különösen nyomnom, hol kell visszább vennem, és hogyan bánjak az abroncsokkal. Mit tesz azért, hogy felmelegítse, vagy lehűtse őket. Nagyon sok apró dologról van szó, amely a végén sokat számít. Most azonban mintha ez kezdene elmaradni, de ez szerintem normális. Sergio kemény falat, ahogyan a régebbi csapattársaim is: Antonio Fuoco, Marvin Kirchöfer, Pascal Wehrlein és Danyiil Kvjat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: