DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Különleges személlyel erősít a Williams

TV-s műsort forgat egy brit csatorna, így a hétvégi Belga Nagydíj erejéig egy híres motorversenyzőt is munkába fog az istálló.

Guy Martin, aki hazánkban elsősorban a legendásan veszélyes Man-szigeti TT-versenyekről lehet ismerős, most szerelőnek áll. Ez nem is áll tőle olyan nagyon messze, hiszen sokáig kamionokat szervizelve kereste kenyerét.

guymartin_f1_williams



A Williams bejelentése alapján Martin egész hétvégén velük fog dolgozni, a pályára való kiköltözéstől kezdve egészen a futamot követő munkálatokig. Ahogy a szerelőcsapat többi tagja, úgy ő is ki fogja venni a részét a garázs felépítésében, majd az autók előkészítésében. Ezt követően jönnek a szabadedzések, az időmérő, és végül a verseny is. 

Ahogy a bejelentésben fogalmaznak, „Guynak a szakma leggyorsabb csapatával kell tartania a lépést, amely a Brit Nagydíjon 2.02 másodperccel a szezon leggyorsabb boxkiállását hajtotta végre. Szerelőink mindkét autóért felelnek és minden egyes kerékcsere döntő fontosságú.”

Természetesen a leintést követően sem lesz majd lazsálás.

„A verseny után, ahogy a pilóták elindulnak a legközelebbi reptérre, egy egész napnyi feladat veszi kezdetét. Legalább tíz munkaóra mindent előkészíteni az Olaszországba való átszállításra: le kell bontani a garázst, szét kell szedni az autót, majd mindent el kell csomagolni. Guy mindenből ki fogja venni a részét.”

Martin erőfeszítései a Channel 4 csatornáján lesznek majd láthatóak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: