DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„A MotoGP százszor jobb az F1-nél”

Bár technikailag nem igazán lehet őket párhuzamba állítani, a világ két legnagyobb motorsport-sorozata közül egyértelműen a kétkerekűek felé billen a mérleg nyelve - legalábbis az egykori Ducati-főnök szerint.

Bernhard Gobmeier korábban évekig a Ducati MotoGP-csapatát irányította, 2013 óta azonban a Volkswagen kötelékében dolgozik motorsport-igazgatóként. A szakember nemrég hosszú nyilatkozatban fejtette ki, hogy cége számára miért nem járható út az F1, valamint azt javasolta a száguldó cirkusznak, hogy a szponzorok bevonzásához minőségibb show-ra van szükség - akár a MotoGP-ben.



„A MotoGP klasszisokkal a Forma-1 előtt jár ezen a téren” - nyilatkozta Gobmeier a Motorsportnak. Százszor jobb, nincs ellenvetés. A MotoGP, a betétversenyei, valamint a Superbike-világbajnokság sokkal jobb a Forma-1-nél. Elméletben a MotoGP-ben megvan a potenciál, hogy hasznot húzzon a népszerűségéből, és meg is teszi. A Ducati is részese a csoportunknak, és tisztán látjuk, mennyi mindent el lehet érni szponzoráció terén.”

Gobmeier meglepő információval szolgált azok számára, akik az autózást helyezik előtérbe. „A Ducati rendelkezik a legnagyobb szponzorációval, még a Porsche, a Bentley és az Audi sem rendelkezik ekkora támogatással. A Ducati különleges helyzetben van, akárcsak a Ferrari, a szponzorok pedig igazi értékhez jutnak általuk. Remek tevékenységet folytatnak a versenyeken, a médiát, a hospitalityt, programokat és más egyéb dolgokat is figyelembe véve. Az autógyártók nem ilyen jók ebben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: