DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Stroll végérvényesen megérkezett az F1-be

A Monacói Nagydíjjal bezárólag nagyon sokan ekézték az idei F1-es szezon egyetlen igazi újoncát, aki azonban azóta megmutatta, nem (csak) a pénz miatt kapott helyet a Williamsnél.

Amikor a teszteken sorra törte az autókat, és a szezon első hétvégéin is gyakori vendég volt a bukótérben, Lance Strollt már-már az új Pastor Maldonadónak kezdték kikiáltani. 18 évesen nem lehetett könnyű lenyelni az ilyesfajta kritikát, de az ifjú kanadai leporolta magát, és hazai versenyén pazar kilencedik helyet szerzett. Két héttel később Azerbajdzsánban újabb mérföldkőhöz érkezett, és nyolcadik versenyén megszerezte pályafutása elő dobogós helyezését, Spielbergben pedig újabb pontot tehetett zsebre.

Amíg paddock-pletykák szerint a papa, Lawrence Stroll felvásárolni készül a Force Indiát, addig Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója megragadta az alkalmat, hogy méltassa újonc pilótáját. „Voltak nehéz pillanatai, de úgy érzem túljutott rajtuk, innentől pedig egyre jobb lesz” - nyilatkozta a szakember az Autosportnak. „Vele van a dobogós helyezés utáni önbizalma, még akkor is, ha nagyon rossz napja van, úgy áll hozzá, hogy ’ha akkor meg tudtam csinálni, akkor legközelebb is sikerülni fog.’”



„Nagyszerűen versenyez, érettségét bizonyítja a versenyeken, erre Baku volt a legjobb példa. Leszegett fejjel haladt előre, kimaradva a kalamajkából, és még így is remek tempót diktált. Ilyen érettségre általában csak néhány év alatt tesz szert valaki, ebben a tekintetben pedig nagyon ígéretesnek bizonyult.” Lowe szerint Stroll meghatározó versenyzővé válhat, feltéve, ha folytatja jelenlegi fejlődését, a kanadai pedig elmondta, a szakember sokat segített neki abban, hogy így alakuljon első fél szezonja a Forma-1-ben.

„Paddy és én nagyszerűen kijövünk egymással” - folyatta a kanadai. „Nagyon sok időt töltünk együtt, nagyszerű, hogy a csapatban van, egy igazi vezéregyéniség. Nagyon realista, és ezt tisztelem benne. Nem nyújtózkodhatsz tovább, amíg a takaród ér - persze ha megleped magad, az csak jó, de ha nem, akkor komoly munka vár rád. Bármilyen más hozzáállás hibás lenne.”

„Ha azt várod, hogy valaki eljön, és legyűr mindenkit 18 évesen, az kissé ambiciózus. Sokkal valódibb, ha benne vagy egy folyamatban, futamról futamra próbálsz meg előrehaladni, egyszerre csak egy dologgal foglalkozva. Ha engeded, hogy az érzelmeid irányítsanak, az kezd előtérbe kerülni, onnantól pedig lejtmenet következik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: