DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Kubica: Reméltem, hogy megkapom a lehetőséget

Nagy nap ezt a szerdai a Formula-1 számára, hiszen 2011-es ralibalesete óta először tér vissza a mezőnybe hivatalos teszten Robert Kubica. A lengyel a nagy bevetés előtt beszélt arról, hogy mit szeretne elérni a Hungaroringen.

Kubica körül az elmúlt pár hónapban gyorsan felpörögtek az események, hiszen még télen is merész dolog lett volna kijelenteni, hogy hamarosan Formula-1-es autót fog tesztelni, most viszont a közvélemény már azt találgatja, mikor térhet vissza a mezőny teljes jogú tagjaként a népszerű 32 éves lengyel.

DGM8QV-XYAAJmix



Ehhez persze előbb még a hungaroringi teszten kell bizonyítania, ahol a Renault jóvoltából először vezethet aktuális F1-es autót, ami teljesen más kihívásokat tartogat ahhoz a 2012-es Lotushoz képest, amit korábban már kipróbált: jóval összetettebb motor és hajtáslánc, tartósabb és szélesebb gumik, és persze a sport valaha volt legnagyobb tempóra képes technikája.

„Nagy löketet adott számomra, amikor az elmúlt két hónapban a 2012-es autót tesztelhettem a Renault-val, és valahogy már reménykedtem is benne, hogy megkapom az esélyt a 2017-es modell vezetésére” - mesélte mosolyogva Kubica az F1.com-nak adott interjújában a Hungaroringen. „Különleges dolog, hogy egy hivatalos teszten van erre lehetőségem, és nagyra értékelem, hogy a Renault hat év után belém fekteti ezt a bizalmat.”

„A kezdet arról fog szólni számomra, hogy hozzászokjak a rengeteg újdonsághoz, ezeket pedig szeretném a lehető leggyorsabban, de mégis fokozatosan elsajátítani, nem vállalva túl sok kockázatot. Végső soron ugyanis nem csupán önmagamra akarom fordítani ezt a napot, hanem a csapat tesztprogramjában is szeretnék segédkezni. Tudom, hogy el kell végeznünk néhány fontos feladatot. Jól akarom érezni magam az autóban, de egyúttal azt is látni szeretném, hogy a csapat elégedett az általam elvégzett munkával. És itt elsősorban nem is a köridőkre és a tempóra gondolok, hanem az elhivatottságomra és a visszajelzéseimre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: