DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Világbajnoki támogatás: Vettel és Alonso kiállt a halo mellett

A két F1-es világbajnok nem állt be az új fejvédelmi rendszert kritizálók közé, sőt, egyenesen támogatják a 2018-ban bevetésre kerülő eszközt.

Jó pár pilóta negatív véleményt fejtett ki a mai sajtótájékoztatón a 2018-ban bevezetésre kerülő halóval szemben, két világbajnok, Sebastian Vettel és Fernando Alonso viszont maximálisan kiállt az FIA döntése mellett - Vettel nem is érti, hogy mi a probléma.

"Hogy bevezetjük-e a halót vagy sem, ennek nem kellene kétségeket ébresztenie, fel sem kellene merülnie, hogy nem. Ajánlanak egy helytálló rendszert, amely védelmet biztosít számunkra. Ha fel lehetne még ajánlani Justin Wilsonnak, örömmel elfogadná, mert megmentené az életét. Nem forgathatjuk vissza az időt, de jó tudni, hogy van valami, ami megvédhet minket bizonyos esetekben. Ezt hülyeség lenne kihagyni" - fogalmazott meg elég kemény véleményt a német pilóta.

vettel-silverstone-2017



"Én örülök neki, pozitív vagyok a halóval kapcsolatban. Szerintem ha a fejünk körüli extra védelem megment egy életet, már bőven megéri. Én sajnos elvesztettem több barátot, kollégát a karrierem során. Justin Wilson és Jules Bianchi megmenekülhetett volna. Persze soha nem fog egy dolog mindenkinek tetszeni" - tette hozzá Fernando Alonso.

"Emlékszem, hogy ötven évvel ezelőtt biztonsági öv sem volt az F1-ben. Manapság a közösségi médiában az emberek arról kezdenek beszélni, hogy most se legyenek övek, mert régen se voltak és ez az F1 DNS-e. Ez nem igaz. Ha van egy eszközünk, amely védelmet nyújt, akkor használjuk, az esztétikáról pedig gondoskodjunk később" - magyarázta a spanyol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: