DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen nyerni akar, mert ha nem…

Eddigi pályafutásában hasonlót még nem tapasztalt, ezért olyan láthatóan csalódott Max Verstappen, magyarázta a versenyző apja. A holland jól érzi magát a Red Bullban, de nagyon szeretne már győzni.

Rájár a rúd Max Verstappenre, akit a szezon korábbi részében a Ferrarihoz való átigazolással is szóba hoztak – a szupertehetség többször látványosan frusztrált volt amiatt, hogy műszaki hibák miatt a versenyek feléről kiesett. Szerződése alapján 2019-ig maradnia kell a csapatban, ahol jó érzi magát, de, mint apja egy interjúban hangsúlyozta, győzni akar.

„Max világbajnok akar lenni, és mindenre képes a győzelemért” – helyezett nyomást a Red Bullra Jos Verstappen az F1i.com szerint. „Jelenleg nincs erre lehetősége, de ezt az évet arra használja, hogy erősebbé váljon. Ami a következőt illeti, egyértelmű, milyen céljaink vannak. Nyerni akarunk, ha pedig ez nem történik meg, a szituáció komplikáltabbá válik.”



 



 

Kérdés, meddig tart a 19 éves pilóta türelme, akinek rövid karrierje folyamán még nem volt ilyen nehéz periódusa. „Jelen pillanatban Max semmit nem tud csinálni. Mindent jól tesz, jól érzi magát a bőrében, de egyszerűen győzni akar. Ez az, amit észre lehet venni rajta. A csalódottságot amiatt, hogy nem nyerhet, ezért vannak problémái. Korábban ugyanis még sosem tapasztalt ilyet” – mondta az idősebb Verstappen. Fia egyetlen győzelme, a tavalyi Spanyol Nagydíj óta egy év és két hónap telt már el, amely valóban hosszú nyeretlenségi széria.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: