DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Legfeljebb a Williamshez igazolnék

Bár Lewis Hamilton impozáns F1-es önéletrajzából sokak szerint már csak a sport leghíresebb csapatával, a Ferrarival elért sikerek hiányoznak, a brit szíve továbbra sem az olaszokért, sokkal inkább a hazai tradíciókért dobog.

A Mercedes sztárjának 11. éve tartó Formula-1-es pályafutását végignézve az embernek az az érzése lehet, hogy Hamilton szinte bármelyik pillanatban elégedetten tudta volna maga mögött hagyni a sorozatot, hiszen a kezdetektől fogva sikerek övezik az útját: eddig minden egyes szezonjában nyert futamot, és még sohasem végzett hátrébb az 5. helynél az év végi tabellán. Emellett persze háromszoros világbajnok, és a küszöbén áll annak, hogy átvegye az első helyet minden idők pole-pozíciós rekordlistáján.

hamilton_6



A brackley-i alakulat Hungaroringen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján nekiszegezték a kérdést a láthatóan felszabadultan érkező és beszédes kedvében lévő britnek, hogy el tudna-e képzelni egy második csapatváltást is F1-es karrierje során, és Hamilton meg is nevezett egy alakulatot, amelynek gyerekkora óta szeretett volna a pilótája lenni, bár hozzátette, szerinte már sehol sem lenne képes olyannyira otthonosan mozogni, mint jelenlegi munkaadójánál.

„Nehéz ezt megmondani, hiszen hihetetlenül jól érzem magam itt” - kezdte fejtegetni a csapatváltás kérdését a Mercedes bajnoka. „Amikor csatlakoztam a csapathoz, nem is képzeltem volna, hogy ilyen lesz. És ez az eredményektől független, egyszerűen a hangulat teszi, és egészen biztos vagyok benne, hogy egyetlen másik csapatnál sincs ilyen kellemes környezet. Egészen biztos. Ha elmennék innen, ezt a hangulatot is magammal kellene vinnem, hogy az új helyen is megpróbáljam meghonosítani.”

„De el akarok én innen menni egyáltalán? Nem igazán van rá szükségem. Persze vannak más csapatok is, és a Williams az, amelyiket igazán csodálom. Elképzelem, milyen menő lenne egy napon a Williamsnek vezetni, és segíteni őket abban, hogy visszakapaszkodjanak a csúcsra. De nem tudom, hogy erre sor kerül-e valaha, hogy mennyi ideig tartana, vagy hogy egyáltalán lehetséges lenne-e. Viszont csodálom Franket és a csapat történelmét; hasonlóan nagyszerű tapasztalat lenne, mint a McLarennél töltött éveim. Ám szeretem azokat az embereket, akikkel jelenleg dolgozok, és a céget, amelyet képviselek. Az egész sportban nincs még egy olyan csapat, amely annyira gondját viselné a versenyzőinek, mint a Mercedes. Nagyon nehéz lenne mindennek csak úgy hátat fordítani. A Mercedes minden egyes visszavonult versenyzőjének is feladatot kínál, akár különféle eseményeken, reklámokban vagy a márka nagyköveteként. Ilyet pedig az ember nem dob csak úgy el magától.”

A pilóták többségével ellentétben Hamilton sohasem beszélt a Ferrari versenyistállója felé érzett vonzalmáról, s továbbra is az tűnik valószínűbbnek, hogy az F1 jelenlegi nagyságának és a legsikeresebb csapatának útjai sohasem fognak kereszteződni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: