DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Force Indiát tesztelhet a DTM-es pilóta

A Magyar Nagydíjat követően kap lehetőséget Lucas Auer a Force Indiától a tesztelésre a Hungaroringen. A DTM-ben remekül szereplő pilótát nagyon felvillanyozta, hogy F1-es autót vezethet.

Lucas Auer egyébként kettő ponttal marad el a bajnokságot vezető Mattias Ekströmtől a DTM-ben. Az osztrák pilóta harmadik évét tölti a nagy presztízsű túraautó sorozatban, és egyértelműen a bajnoki esélyesévé lépett elő a 2017-es szezonban. Lehetséges, hogy ezzel tudta kivívni a Force India figyelmét.

Gerhard Berger unokaöccse nem számított erre a lehetőségre: „Őszintén szólva, hihetetlen ez a dolog. Hősből vesztessé válhatsz három hónap alatt, és ugyanez fordítva is igaz. Őrült a motorsportban, hogy a dolgok ennyire gyorsan változhatnak.”

„Idén nagyon jól kezdtem a szezont, és a legfiatalabb DTM-es versenyzőként a Mercedes motoros Force India remek lehetőség lesz számomra” - folytatta Auer.

 force-india-teszt2017



A fiatal osztrák szerint a tavalyi év fontos lehet a karrierjét tekintve: „Az első évemben tanulnom kellett a DTM-ben, ahogy azt Pascalnak is kellett, mivel ez nem egy egyszerű sportág a fiatalok számára. A tavalyi szezonban, amikor a Mercedeshez kerültem és versenyt nyertem - számomra ekkor jött el az áttörés.”

Auer elmondta, nem lenne egyedül azok között, akik DTM-ről F1-re váltottak: „Nem titok, ha hatással vannak az emberre ezek a tesztek. Ez egy jó plusz pont lesz nekem és a karrieremnek. Esteban például nagyszerű munkát végzett, így helyes döntés volt, hogy leigazolták őt. Pascal és Paul is megmutatták, hogy lehetséges a túraautózásból az F1-be kerülni, de ez nekem még eléggé korai lenne.”

„Boldognak kell lennem, hogy tesztelhetek, és itt a lehetőség, hogy bizonyítsak. Lássuk, mi fog történni, de először lenyűgöző munkát kell végezned a DTM-ben, hogy máshol is kipróbáljanak” - zárta gondolatait a 22 éves osztrák. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: