DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Mi mozgott Raikkönen lábai alatt?

A finn pilóta arra panaszkodott az F1-es Brit Nagydíj alatt, hogy valami mozog a pedáloknál a lábai körül - a verseny után elmondta, szerinte mi lehetett az.

Kimi Raikkönen számára felemásan alakult a Brit Nagydíj: gyorsabb volt Sebastian Vettelnél, és két körrel a leintés előtt a második helyen állt, azonban egy alattomos gumihiba megfosztotta ettől, és csak a harmadik pozícióban ért célba. 2007 világbajnoka nem is leplezte csalódottságát, hiszen bár nem tudta üldözőbe venni Lewis Hamiltont, azt érezte, hogy a 49. körig minden nagyszerűen működött.



A finn a verseny felénél arra panaszkodott a csapatrádióban, hogy valami mozog a lábai alatt, a pedálok körül, a futamot követő sajtótájékoztatón pedig kérdésre felidézte a kényelmetlen pillanatokat. „Nem emlékszem pontosan mikor, de talán a verseny felénél valami mozgott a sarkaim és a pedálok körül” - mondta a Jégember. „Nem tudom, hogy micsoda, de volt ott valami.”

„Nem néztem meg, és nem is zavart túlságosan, attól eltekintve, hogy folyamatosan körözött a lábaim körül, de később kiderítjük, hogy mi is volt pontosan. Talán egy gumidarab lehetett, amely berepült a pilótafülkébe, vagy valami hasonló. Megtörténik az ilyesmi. Néhányszor megzavart, de az egyik kanyarban kirepülhetett, mert utána nem okozott több problémát” - tette hozzá a világbajnoki pontverseny ötödik helyén 98 egységgel álló pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: