DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Mi igaz a Hamilton-Wolff ellentétből?

A brit egyedüli F1-esként kihagyta a londoni parádét, főnöke pedig Vettel születésnapján vett részt: valóban kezd eltávolodni egymástól a Mercedes sztárpilótája és csapatvezetője?

A sajátos életstílust gyakorló Lewis Hamilton gyakran okoz fejfájást Toto Wolffnak: legutóbb például azért kellett magyarázkodnia, mert Lewis Hamilton nem vett részt a hazájában tartott, történelmi jelentőségű londoni Formula-1-es parádén, melyen a mezőny összes többi tagja megjelent. A brit helyette Görögországban nyaralt, amiért széleskörű kritikát kellett elviselnie – a pilótáját kimentő Wolff a sajtót okolta.

„Ahogy a média bizonyos képviselői kezelték, helytelen és inkorrekt volt” – idézi a planetf1.com Wolffot. „A hazai versenye, Silverstone előtt állt, két nehéz hétvége után Bakuban és Ausztriában. Ilyen körülmények között így bánni a helyi szupersztárral teljes mértékben ellentétes azzal, ahogy szerintem kellene lennie. Megkérdőjelezni, hogy egy háromszoros világbajnok – aki legyőzte Senna pole-pozícós csúcsát, és Schumacher rekordját is le fogja –, tudja, hogyan kell felkészíteni magát, inzultus.”



Nem csupán Hamilton távolmaradása ad okot belső ellentétre a Mercedesnél a szóbeszéd szerint. Toto Wolff ugyanis ott volt Hamilton idei fő riválisa, Sebastian Vettel 30. születésnapi partiján, akit a feltételezések szerint kiszemelt magának a Mercedes – egyes találgatók odáig elmentek, hogy Hamilton ezért állt bosszút London kihagyásával.

„A dinamika kiváló. Szemétbe való sztorik szóltak arról, hogy problémák vannak a kapcsolatban Lewis és a csapat közt, Lewis és köztem. Én megadom neki a szabadságot, hogy úgy szervezze a napjait, ahogyan csak akarja. Ha úgy érzi, hogy a Formula-1 környezetétől távol maradni, a barátaival lenni segít a teljesítményében, akkor megteheti. Tökéletesen elfogadom, ahogy mindig is tettem. Tisztában voltunk a kockázattal, hogy rossz képet sugallhat az esemény kihagyása. A csapaton belül azonban sosem jelentett problémát, közöttünk nyoma sem volt vitának” – hangsúlyozta Wolff, hogy minden rendben a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: