DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso több ilyen F1-es parádét szeretne

A McLaren kétszeres világbajnoka szerint nagyon jó dolog volt a londoni F1-es bemutató és reméli, hogy még jó pár ilyen esemény lesz a közeljövőben.

Lewis Hamilton távolmaradása ellenére nagy sikert aratott a londoni Formula-1-es parádé, ahol a háromszoros világbajnokot leszámítva a teljes mezőny autóba ült - sőt, korábbi pilóták, világbajnokok is megjelentek. Fernando Alonso ugyan nem vezetett, de így is nagyon élvezte a programot és reméli, hogy ez nem egyszeri alkalom volt, hanem valaminek a kezdete.

alonso



"Szerintem jó volt, főleg az utolsó néhány kör, amikor minden autó egyszerre volt az utcán. Persze a régi autók és a V8-as motorok hangja segített még nagyobb show-t csinálni" - nyilatkozta az eseményről a spanyol. "Sok ember számára ez volt az első alkalom, hogy F1-et látott. Olvasgattam a kommenteket, néhány szurkoló írt nekem is és egyértelmű, hogy most már ki akarnak menni a nagydíjra."

"Ez volt a dolog lényege, fő célja, hogy megnyerjünk új embereket, hogy az új generációnak is megmutassuk, mi az a Formula-1. Remélhetőleg ez az első volt a sok hasonló rendezvény közül, mert remek dolog ilyen nagy városokban, történelmi helyszíneken F1-et látni. Szerintem a jelenlévők 20-30%-a most látott először ilyet élőben, emiatt meg akarnak nézni egy nagydíjat is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: