DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Ocon jövőre a Mercedesnél? Itt a csapat válasza

Esteban Ocon régóta a brackley-i istálló támogatását élvezi, és nekik köszönhetően kapott helyet tavaly a Manornál, idén pedig a Force Indiánál - de mikor mutatkozhat be náluk?

Esteban Ocon 2014-ben felülmúlta a szezon közepétől már a Red Bull pilótái közé tartozó Max Verstappent a Forma-3-as Európa-bajnokságban, mégis, több mint másfél éves hátrányban van egykori riválisához képest. Amíg a holland már 2015-ben a Toro Rosso versenyzőjének mondhatta magát, Ocon csak tesztlehetőségekhez jutott a Force Indiánál, a Renault-nál, és a Mercedesnél. A francia végül a Manornál kötött ki a tavalyi szezon második felére - akkor, amikor Verstappen már egy győzelmet is magáénak tudhatott, és folyamatosan az élen harcolt a Red Bullal.



Ocon erre a szezonra lehetőséget kapott a Force Indiánál, és folyamatosan bizonygatja, hogy azonos technikával le tudná győzni a sportág legígéretesebb fiatal tehetségének számító Verstappent. Nos, úgy tűnik, hogy erre egyelőre várnia kell, mert hiába nyújt remek teljesítményt a silverstone-i alakulatnál, a Mercedes egyelőre nem számol vele a közeljövőben - annak ellenére, hogy Valtteri Bottasszal csak az idei évre van szerződésük, így még üresedés is lehet náluk.

„Esteban nem szerepel a terveink között, mint második pilóta 2018-ra” - nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója a Nextgen-Auto című lapnak. „Mégpedig azért, mert túl fiatal. Remek srác, és fényes jövő vár rá a Forma-1-ben, de még nem említhető egy lapon egy olyan pilótával, mint Lewis Hamilton.” Nemrég Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője bánkódott amiatt, hogy tavaly elengedték Ocont - a francia tavalyi több pénteki szabadedzésen is lehetőséget kaphatott az enstone-iak harmadik számú pilótájaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: