DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Már Silverstone-ban tesztelik a pajzsot

Az FIA közzétette az első hivatalos fotót a jövőre bevezetni kívánt F1-es fejvédő megoldásról, amelyet a tervek szerint a jövő hétvégi Brit Nagydíj első edzésén a Ferrari élesben is kipróbál majd.

Miután a halo bevezetését elvetették, a Nemzetközi Automobil Szövetség új megoldás után nézett, hogy biztosítsa a Formula-1-es versenyzők fejének védelmét. A legújabb változat a „pajzs” nevet viseli, amelyen már hónapok óta dolgozik az FIA, s most úgy tűnik, az első verzió megérett arra, hogy élesben is kipróbálják.

f1-pajzs



A szövetség ugyanis nemrég közzétette az első hivatalos fotót az eszközről, amelyet a tervek szerint a jövő hétvégi silverstone-i Brit Nagydíj első szabadedzésen tesztelni is fog a Ferrari. Az átlátszó pajzsot az Isoclima cég gyártja, amely több más versenysorozatot is ellát a termékeivel.

 

Az FIA-nak feltett szándéka, hogy 2018-ban bevezessen valamiféle fejvédelmet a száguldó cirkuszban, így amennyiben a pajzsra sem bólintanak rá a résztvevők, a hírek szerint a szövetség a korábban már elvetett halo bevezetését fogja szorgalmazni, így ilyen szempontból is fontos lehet a néhány nap múlva esedékes első teszt és az első benyomások.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: