DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen nagyon kiakadt egy fotósra

Kimi Raikkönen nem igazán találta a ritmust pénteken az Osztrák Nagydíj első szabadedzésein, de nem emiatt mérges, hanem a fotósok viselkedése miatt, amiből baleset is lehetett volna.

A jégember indulatos lett, amikor a második szabadedzés során a bokszutcában egyszer csak elé keveredett egy fotós emiatt kis híján baleset is történt. Raikkönen kikelt magából már a rádión keresztül is, szerinte ennek a történetnek valahogy nem akaródzik véget érni soha, máskor is akadt már gond a vakmerő fotósokkal.

Raikkönen a két edzésen összesen 78 kört tett meg, nagyobb részét a délutáni gyakorláson. Végül 1:06,144-es idővel a hatodik helyen végzett a ranglistán. „Egyetlen tökéletes kört sem tudtam összerakni pénteken, de nyilvánvaló, hogy szombatig bele kell húznunk és néhány változtatást eszközölni, hogy tovább fejlődjünk” – kezdte elemzését a finn világbajnok.

Kimi szerint a fotósok viselkedése ön- és közveszélyes


Kimi Raikkönen a bokszutcában tevékenykedő fotósokra lett dühös, akik potenciális veszélyt jelentenek saját magukra és a pilótákra is azzal, hogy igencsak óvatlan megmozdulásaik is vannak. Délután az egyiket kis híján el is ütötte. „Takarítsátok el az útból ezeket a fotósokat!” – kiabált mérgesen a rádiójába a jégember.

„Ez a történet egyszerűen nem akar véget érni. Mi mindannyian a munkánkat végezzük, ne ott legyenek már, ahol mi megyünk. Egyszer valamikor valaki komolyan meg fog sérülni, de természetesen reméljük, hogy ez nem történik meg. De ne keresztezzék már az utunkat!” – nyilatkozta még mindig ingerülten 2007 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: