DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Adok-kapok Jordan és Wolff között

Eddie Jordan gyakran fogalmazza meg jóslatait a Formula-1-ben, a legutóbbi, Mercedest érintő megnyilvánulását Toto Wolff igen rossz néven vette, Jordannak azonban esze ágában sincs leállni.

Eddie Jordan, ír üzletember, korábbi F1-es csapatfőnök nem szándékozik abbahagyni szokásos jövendöléseit, amint valami információ birtokába jut, ezután is közölni fogja a nagyközönséggel. Legutóbb a Mercedes közeljövőbeli kiszállását vizionálta, miután főszponzoruk, a Petronas elhagyja majd a csapatot a Maláj Nagydíj idei utolsó megrendezését követően. Jordan azt is találta mondani, hogy az istállót egy új kínai F1-es csapat vásárolja majd fel.

Wolff visszavágott Jordannek, miszerint a csapatnál dolgozó több száz dolgozóval szemben ez tiszteletlenség és veszélyes játék, hogy a jövőjükkel kapcsolatban fogalmaz meg negatív, minden alapot nélkülöző dolgokat egy kívülálló. „Abba kellene hagynia a pletykák és álhírek kifecsegését” – zárta akkori véleményét Wolff.

Jordan meg van róla győződve, hogy a Mercedes nem sokáig marad már


Jordan megvédte véleményét, de érti, miért lett mérges Toto Wolff. „Az F1 marketing és technika, nincs köze a jótékonykodáshoz. Amikor nekik úgy megfelelő, le fognak lépni” – fogalmazott Eddie Jordan. „Csak annyit mondtam, hogy az UBS-sel és a Petronasszal 2018-ban lejár a szerződésük, értem én, hogy Toto emiatt ideges, de ez nem az én problémám, ez az élet. Ha ilyet állítok, azért mondom, mert ez a meggyőződésem. 1500 dolgozóról beszél, én meg részvényesek ezreiről, ha úgy találják, hogy már nem indokoltak a befektetések, akkor távoznak” – tette hozzá a korábbi csapatfőnök.

„Az a dolgom, hogy elmondjam az embereknek, amit tudok és egészen biztosan ezt fogom tenni a jövőben is. Senkivel nincs problémám, bármikor bármelyik motorhome-ba bemehetek. Ha valaki úgy gondolja, hogy nem kellene ott lennem, mondja meg szemtől szembe” – zárta szokásos direkt fogalmazással gondolatait Eddie Jordan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: