DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A DTM-pilóták is Vettelt kritizálják

A bakui incidens nem csak az F1-ben kavarta fel az állóvizet: a Német Túraautó Bajnokság versenyzői is megosztották véleményüket az esetről.

A motorsport világa óráról órára megörvendezteti a sajtót egy-egy véleménnyel Lewis Hamilton és Sebastian Vettel bakui esetéről: kétségtelen, a Forma-1-es szezon eddigi legnagyobb sztorijával van dolgunk, mely nem csak a száguldó cirkusz szereplőiből vált ki ellentétes véleményeket. A Német Túraautó Bajnokság norisringi hétvégéje előtt a sorozat pilótái is megosztották gondolataikat a médiával az esettel kapcsolatban.



Marco Wittmann, a DTM kétszeres bajnoka meglepő módon nem honfitársa, Vettel pártján áll. „Lewis Hamilton állt az élen, és ő kontrollálhatta a tempót” – idézte a BMW pilótáját a Motorsport-Total. „Az FIA ráadásul bebizonyította, hogy nem történt fékteszt, így egyértelmű, hogy Sebastian a bűnös – nagyon nagyra tartom őt, mint pilótát, de ez most kicsit sok volt tőle. Sőt, személyes véleményem szerint a Sebastianra kirótt büntetés túl enyhe volt, szerintem a kizárás megfelelő lett volna.”

A Hungaroringen dupla pole-pozíciót és karrierje első győzelmét is megszerző René Rast „nagyon nehéz helyzetnek” nevezte a két pilóta ütközését. „Sebastian úgy érezte, hogy sarokba szorították” – mondta a német. „Ilyenkor minden versenyző izgalomba kerül, hiszen az érzelmek magasra szöknek.” Rast hozzátette, hogy megérti Vettel reakcióját, ám egyetért azokkal, akik úgy vélik, ilyennek nem szabad megtörténnie a pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: