DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen jövőre Vettel társa lehet a Ferrarinál

A holland tehetség számára idén nem úgy jött ki a lépés, mint 2016-ban, amikor berobbant az F1 élvonalába - a Sky szakértője egyenesen odáig ment, hogy a pilóta komolyan elgondolkozna a Scuderia ajánlatán.

Max Verstappen a Kanadai Nagydíjon megszerezhette volna idei legjobb eredményét, de műszaki hiba miatt már a verseny elején kiállni kényszerült a második helyről. A holland természetesen nem örült a korai búcsúnak, frusztrációja pedig érthető, hiszen ebben a szezonban csak egyszer állhatott dobogóra, amikor harmadik lett Kínában. A Red Bull nemrég kihangsúlyozta, hogy mindkét pilótájukkal szerződésben állnak 2018 végéig, sőt, Verstappenre opciós joguk is van, ám Ted Kravitz, a Sky Sports bokszutcai és paddock-riportere egy nemrégi Facebook-élő adásban elhintette, hogy a pilótára a Ferrari is lecsaphat majd.



„Mi fog történni Verstappennel? Azt hallottuk, hogy nem csak ő, hanem Jos sem repes az örömtől” – mondta a brit. „Heves vitákat folytatnak Helmut Markóval arról, hogy ’mi a fene történik, hol a világbajnokság, amit ígértetek nekünk’, és máshol is nézelődnek. Úgy vélem, bedobhatjuk Verstappent nevét is azok közé, akiknél még nem biztos, hogy hol fognak versenyezni a következő évben. A Red Bull azt mondja, ’nálunk van az irányítás, a pilóták nem hagynak el minket, mi szakítunk velük’. De mondják ezt Sebastian Vettelnek, akinek anno érvényes szerződése volta csapattal.”

„Ha a Ferrari azt mondja Verstappennek, hogy ’Max, azt akarjuk, hogy te legyél Sebastian társa jövőre Kimi helyén, mi majd elintézzük a szerződéses ügyeket’ – úgy gondolom, menni fog. Türelmetlenül várja a világbajnoki sikereket, és azért gondolom azt, hogy távozik, mert őt is beleértve kevesen véljük úgy, hogy a Red Bull bajnokságot nyerhet a 2020-as szabályváltozások előtt. Lehet, hogy Verstappen szerződéssel rendelkezik, de ahogyan Christian Horner fogalmazott, nem erőltetheted egy pilótánál, hogy nálad vezessen, ha nem akar” – zárta érdekes gondolatmenetét Kravitz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: