DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Az Audit mégsem érdekli annyira az F1

Nemrég olyan híreket lehetett hallani, hogy az Audi pozitívan áll az F1-ben zajló, jövőbeli motorokkal kapcsolatos tárgyalásokhoz, a gyártó motorsport-főnöke azonban cáfolta a Formula.hu-nak, hogy így lenne.

Miután Stefano Domenicali, a Lamborghini vezetője ott volt a legutóbbi F1-es motorkonferencián, szinte alig telik el hét anélkül, hogy fel ne merülne, hogy az anyavállalat Volkswagen valamelyik márkájával beszáll a sportágba a jövőben. A hírek legfőképpen az Audit emlegetik, és pozitív irányba mutatott az múlt héten elejtett komment a gyártó motorsportfőnökétől, Dieter Gasstól, mely szerint „jónak találták” részvételüket.



Nos, a Formula.hu a DTM hungaroringi hétvégéjén nekiszegezte a kérdést Gassnak, hogy hányadán is áll az Audi az F1-gyel, és valószínűnek tartja-e a gyártó csatlakozását sportághoz a közeljövőben. „Ha megnézzük, hogy mit írnak a sajtóban, az Audi minden évben belép a Forma-1-be” – mondta nekünk a szakember. „Hogy őszinte legyek, ezt meg nem láttam idáig. Egy idő után hozzá lehet szokni, és már semmit sem tudunk hozzátenni. Ha megnézzük a motorsport és a Volkswagen-csoport jelenlegi helyzetét, egyelőre úgy tűnik, hogy az Audi rövid távon nem fog csatlakozni a Forma-1-hez.”

Persze felmerül a kérdés, hogy mindez azért nem fog megtörténni, mert az F1 programjukba nem illő utat követ a jelenlegi szabályrendszerrel. „Ez nem csak arról szól, hogy mit akarunk a sportágtól, hanem hogy mi mit szeretnénk, és mit tudunk csinálni a jövőben” – mondta Gass, majd kitért a motorkonferencián elhangzottakra is. „Nem mondtam, hogy jónak tartottam volna megjelenésünket. Az Audit Stefano Domenicali képviselte, és csak azért vettünk részt rajta, mert meghívtak minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: