DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Az egész bíráskodás egy hülye, kib****tt cirkusz”

Az orosz pilóta nem kímélte a versenybíróságot, miután kétszer is megbüntették az F1-es Kanadai Nagydíjon, amit végül fel kellett adnia.

Danyiil Kvjat kalandjai már a rajtnál elkezdődtek, hiszen STR12-ese csak későn tudott elindulni a felvezető körre, viszont szabályt szegett azzal, hogy visszavette 12. startpozícióját az első safety car vonal után. Az orosz először áthajtásos büntetést kapott, de letöltése után a stewardok módosították döntésüket, tíz másodperces stop/go-büntetésre. „Van egy feladatuk, amit meg kell csinálniuk. A véleményem szerint ez nem túl nehéz, de mégsem tudják megfelelően elvégezni” – idézte a Motorsport a kritikus pilótát.



„Egyértelműen aludtak az irodájukban, némi kávéra lett volna szükségük. Meg kellene szüntetniük ezt a hülye szabályt. Kiért létezik egyáltalán? Taxisofőrök vagyunk, vagy Forma-1-es pilóták? Én nem értem ezt. Ez egy cirkusz, egy hülye, kib****tt cirkusz. Beszélni fogok Charlie-val, hiszen ez nagyon, nagyon zavar engem. Ez egy egyszerű munka, mégsem tudja megfelelően csinálni.”

„Talán jobb lenne, ha visszamennék a szobámba, mert nagyon dühös vagyok, és nem akarok semmi rosszat mondani rájuk. Lehet, hogy nem is Charlie volt a ludas. Először is szeretném megérteni, ki végzi ezt a munkát. Annyit tudok, hogy a menedzserünk tíz körön keresztül vitatkozott az FIA-val, annak érdekében, hogy ne kapjunk még egy büntetést, de azt mondták, ’nem, sajnáljuk, ezt végre kell hajtani'” – tette hozzá az orosz, akinek egy kerékrögzítővel is problémái akadtak, amely később a kiállásához vezetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: