DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen válaszolt a csapatsorrendre gyanakvóknak

A Monacói Nagydíj óta a Ferrari feltételezett csapatutasítása szolgáltatta az egyik legforróbb témát, Kimi Raikkönen véleményét pedig azóta nem hallottuk, mióta kikelt múltkori stratégiája miatt.

Miután Sebastian Vettelnek sikerült átugrania csapattársát a Monacói Nagydíjon, és idei harmadik futamgyőzelmét aratnia, szinte nem volt olyan magára valamit is adó szakértő, aki meg ne nyilvánult volna a „Ferrari csapatsorrendet alkalmazott”-témában, pro és kontra. A Motorsport.com nem cifrázott, és rákérdezett Raikkönennél, hogy valóban van-e első és második számú pilóta a Ferrarinál: „Nem, nincs ilyen, de ha a szezonban eljön az a pont, amikor az egyikünknek lesz esélye, a másiknak pedig nem, normális. Amióta az F1-ben vagyok, ez így volt, nincs vele problémám, így igazságos. Harcolunk, ameddig csak lehet, és ha más kell csinálnunk, ez lesz a megfelelő választás.”



A finn kitért Hamilton múltkori nyilatkozatára is, aki egyértelműen amellett állt, hogy Vettel csapatutasításnak köszönhetően nyerhette meg a versenyt. „Nem tudom, mennyire ismeri a többi csapatot, de bármit gondol, én elfogadom. Tudjuk, hogy mit csinálunk, és néha megtörténik az ilyen. Nincs ebben semmi szokatlan. Mindig szabadon versenyzünk, ismerjük a játékszabályokat, és tudjuk, hogy a csapat mit akar. Ilyen egyszerű. Olyan keményen küzdünk, amennyire csak lehet. Mindig próbáljuk legyőzni a másikat, és valaki mindig elől lesz. Akkor így történt. Ez van” – mondta a rá oly jellemző módon a finn.

Vettel megerősítette kollégája szavait: „Nem, a szezonnak ebben a szakaszában nincs értelme, mert sok verseny van még hátra. Nem akarunk energiát pazarolni arra, hogy mások mit gondolnak. A legjobbunkat nyújtjuk, és egyértelműen lefektetett szabályaink vannak.” Raikkönen még magához képest is rezignált arcot vágott a monacói pódiumon, ő azonban azt mondta, csak a második hely bántotta. Nem vagyok őrült, soha nem voltam az. Egyszerűen csak nem szeretek másodikként végezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: