DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso beszólt az F1-es újságíróknak

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban töltött időnek nem csak a spanyol képességeire, hanem a sajtóval való viszonyára is hatása volt - Alonso Montrealban példaként állította az ottani médiát az F1 elé.

Miután befejezte a Spanyol Nagydíjat, Fernando Alonso Indianapolisba repült, hogy két hét intenzív teszteléssel felkészüljön élete első Indy 500-ára. Ez idő alatt nem volt nagyobb téma tengerentúli szaksajtóban a spanyolnál, minden a szereplése körül forgott, most viszont, hogy visszacsöppent az F1-es valóságba, újra hallgathatja a szokásos mantrát és kérdéseket. Például azt, hogy mi lesz vele a jövőben, Alonso válasza pedig annyi volt, hogy ha szeptemberig nyer a McLaren, akkor maradni fog Wokingban.

A csütörtöki sajtótájékoztatón azt is megkérdezték tőle, hogy tapasztalatai alapján mit tart a legnagyobb különbségnek az F1 és az IndyCar között, amire Alonso elmondta, hogy másképp kezelik a pilótákat, és sokkal nyugodtabb a bajnokság légköre. „Az emberek nagyon boldogok, büszkék a versenyükre, és csak szórakozni akarnak. Nem mondanám, hogy az F1 más lenne, de minden az üzletről szól, arról, hogy találj valamit, ami bekerül a hírekbe. Ott viszont a harminchárom versenyző csak versenyez, és semmi mást nem csinál.”



„A Forma-1 nagyobb, és ebből fakadóan nagyobb dolgok történnek benne, de úgy gondolom, ez a helyzet Bajnokok Ligája döntőjével is, ahol egy kis dolognak is hatalmas feneket tudnak keríteni. Ott (az IndyCarban) sokkal nyugodtabb a légkör, és nincs akkora nyomás, mint a Forma-1-ben. Persze ezeket a dolgokat nehéz megváltoztatni, mert a Forma-1 a világ legnagyobb motorsport-eseménye. Vegyük csak például ezt a helyzetet” – mutatott Alonso az előtte helyet foglaló újságírókra.

„A sajtótájékoztatón egy kérdést sem tettek fel nekem, sem Lewisnak, sem pedig neki (Jolyon Palmernek) a versenyhétvégével kapcsolatban. Minden a következő évről, szeptemberről, vagy másról szól. Nincs hangsúly a versenyen, mert ha az első tizenöt helyet megtippelnénk az időmérőre és a futamra, 99%, hogy az összeset eltalálnánk. A bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság hiánya túl sok gondolkodáshoz és találgatáshoz vezet.”

„Persze a sportág egy része hasznot húz belőle, hiszen van miről beszélni a médiában és a rajongóknak is, de így elsiklunk afelett, hogy mi történik a hétvégén. Amikor ideérkezel, a motorra koncentrálsz, arra, hogy mi lesz a versenyen, hogy milyen lesz a gumik hőmérséklete, készülsz a stratégiával, majd eljössz a sajtótájékoztatóra, és csak a következő évről kérdeznek, vagy arról, hogy mit mondott Zak (Brown), mit mondott Toto (Wolff) – ez pedig kicsit lelombozó tud lenni” – zárta őszinte mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: