DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Stroll nem kételkedik a saját képességeiben

Azt a Williams F1-ese is elismeri, hogy eddig nem úgy alakult számára a 2017-es év, ahogy azt eltervezte, de úgy érzi, nem árt figyelembe venni, hogy mennyi nehézséggel kell szembenéznie újoncként.

Lance Stroll Formula-1-es bemutatkozása óta a kritikák kereszttüzében áll, s nem is véletlenül: már a teszteken is többször összetörte az autót, s azóta is számos alkalommal balesetbe keveredett, ráadásul tempó tekintetében jelentősen elmaradt csapattársától, Felipe Massától. Ennek ellenére a Williams továbbra is kitart mellette, s a kanadai versenyző édesapja, a milliárdos Lawrence Stroll is elhallgattatná a károgókat. Most azonban maga a fiatal pilóta állt ki saját magáért:

stroll-williams-1



„Nem akarok beképzeltnek tűnni, de egyáltalán nem kételkedem a versenyzői képességeimben, bizonyítottam már magamnak korábban az F3-ban és az F4-ben” – nyilatkozta Stroll a Crash.net szakoldal hasábjain. „Még úgy sem kételkedem magamban, hogy valóban trükkös volt a szezon kezdete. De ez nem változtat semmin. Amit tudok és el is fogadok, hogy az F1 teljes mértékben különbözik a többi bajnokságtól. A gumikat nehéz kiismerni, és látható, hogy idén sokkal nehezebb a megfelelő működési tartományba hozni őket. Számomra ez különösen problémás.”

„Az idei autók elég nehezek, energikusak és sokat mozgolódnak, ami jó móka, de azért komoly kihívás is. Én is élvezem, de keményen meg kell küzdenem velük, ahogy az több más pilótánál is látszik. Ráadásul a pályák egy jelentős részét sem ismerem, de ez mind hozzá tartozik az újoncévhez. Úgy érzem, versenyről versenyre fejlődök, s egyre otthonosabban érzem magam az F1-ben, de ahhoz, hogy a legjobb legyek, időre és tapasztalatra van szükségem. Ezt nem lehet siettetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: