DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Stroll: Nincs szükségem további segítségre

Az idei F1-es szezon egyetlen igazi újonca, Lance Stroll még nem szerzett pontot, és sokan kritizálják szereplése miatt - néhányan úgy vélik, segítőt kellene mellé állítani.

Amikor Lance Strollt leigazolta a Williams, abban a tudatban készültek 2017-re, hogy Valtteri Bottas révén egy tapasztalt pilóta lesz mellette, aki ha kell, segít majd ifjú kollégájának. Ám a finn a Mercedeshez igazolt, a grove-iak pedig azzal a nem titkolt szándékkal hívták vissza Felipe Massát, hogy legyen egy sokat látott versenyző is a csapatnál az újonc mellett. A teszteken és az elmúlt néhány futam során a kanadai többször összetörte autóit, amit sokan annak tudtak be, hogy korán, mindössze édesapja dollártízmillióinak köszönhetően jutott be az F1-be.



Idősebb Stroll a minap kiállt amellett, hogy fia érdemei alapján kapta meg az ülést, a kritikák azonban továbbra is záporoznak a 18 éves srácra. Vannak, akik úgy vélik, hogy afféle mentort, vagy edzőt kellene mellé állítani, hogy segítse őt a fejlődésben. „Van egy kis csapatom, akikkel együtt utazok, barátok, és olyanok, akik technikai szempontból segítenek nekem a pályán” – idézte a kanadait a crash.net. „Persze a mérnökeimmel is szorosan együttműködünk. Nagyon boldog vagyok velük, ezért nem hiszem, hogy keresnem kellene valakit. Abban viszont hiszek, hogy a körülötted lévők segítenek az előrejutásban.”

Strollnak felhozták, hogy Fernando Alonso is mentorral dolgozott együtt Indianapolisban, ahogyan a MotoGP-ben sem szokatlan az edzők intézménye, ő azonban továbbra is hisz jelenlegi kollégáiban. „Mindenki másképp csinálja, de fontos, hogy segítsenek neked. Az F1 csapat-, nem pedig egyéni sport. Minél tapasztaltabb vagy, annál kevesebb segítségre van szükséged. Úgy érzem, hogy azok, akik körülöttem vannak, megfelelőek arra, hogy velük a legjobb legyek. Tudom, hogy a segítségükkel könnyebben megtalálhatom a helyes irányt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: