DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Újabb F1-es pilóta kapott saját lelátót

Nem mindenkivel fordul elő, hogy róla elnevezett lelátóról drukkoljanak neki rajongói, most azonban újabb versenyzőt ért ez a megtiszteltetés.

Az első, 2014-es Orosz Nagydíj előtt a száguldó cirkusz jelenlegi egyetlen, a világ legnagyobb országából származó pilótája, Danyiil Kvjat már úgy készülhetett hazai versenyére, hogy tudta, rajongói egy róla elnevezett lelátóról (is) fognak drukkolni neki. A Kvjat-lelátó a szocsi pálya hármas kanyarjában található, igaz, tavaly a helyieknek nem sok örömük lehetett, hiszen a pilóta éppen ott lökte ki Sebastian Vettelt – az incidens red bullos ülésébe került.



Talán nem lesz ilyen balszerencsés utóéletű az a nézőtér, amit egy másik F1-es pilóta tiszteletére neveztek át. A Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchapms 16-os, Stavelot-kanyarjában lévő lelátót ezentúl Stoffel Vandoorne rajongói fogják megtölteni. A belga idén teljesíti első teljes szezonját a száguldó cirkuszban, ezért nagyon örül neki, hogy már első futamán a róla elnevezett lelátó előtt száguldhat el.

„Amióta biztossá vált, hogy teljes idényt futhatok a McLaren-Hondával, azóta a hazai versenyem jár az eszemben” – idézte Vandoorne-t a GPUpdate.net. „Hatalmas érzés tudni, hogy rajthoz állhatok Spa-Francorchamps-ban a Forma-1-ben, egész eddigi karrierem során ezen dolgoztam. Nagyon várom már, hogy találkozzak a rajongóimmal és a Támogatói Klub tagjaival, akik a lelátóról fognak szorítani értem, akik élvezni fogják a nagydíjat, és velem együtt élik meg ezt az álmot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: