DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Red Bull nagyon aggódik a következő futamok miatt

A Milton Keynes-i F1-es istállónak nem sikerült dobbantania - értsd: a győzelemért harcolnia - Monacóban, a következő három verseny pedig kulcsfontosságú lehet számukra.

A Red Bull a Spanyol Nagydíjon és a Monacói Nagydíjon is dobogóra juttatta Daniel Ricciardót – igaz, Barcelonában a riválisok hibái miatt, a hercegségben viszont erőből, és nyerő stratégiának köszönhetően –, de továbbra sem tudnak a győzelemért harcolni. Noha a hétvége előtt az ausztrál pilóta abban reménykedett, hogy sikerül megszorongatniuk a Mercedest és a Ferrarit, ez csak részben jött össze: a címvédőt felülmúlták, a vörösökkel azonban nem tudtak mit kezdeni.



Ennek ellenére még mindig komoly a lemaradásuk a két élgárda mögött, a csapatfőnök Christian Horner pedig úgy véli, nem valószínű, hogy ez a következő versenyeken, Montrealban, Bakuban és Spielbergben változni fog majd. „Egyre jobban kezdjük megérteni az autót, fejlesztünk, és egyre nagyobb teljesítményt sikerül kicsikarni belőle” idézte a britet a planetf1.com.

„De kicsit aggódok, hogy mi lesz kettő, illetve négy héten belül, mert azok a pályák teljesen más kihívásokat jelentenek. A következő három pálya nagyon nehéznek ígérkezik számunkra. Ezek támasztják a legnagyobb feladatot elénk, Monza mellett. Ha ezen a három helyszínen elfogadhatóan teljesítünk, akkor azzal összevetve, hogy mi jöhet még a szezon második felében, erősebbé válhatunk, mint az év első felében” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: