DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes-fölény, erős a Renault!

Különösebb drámák és meglepetések nélkül ért véget a délutáni program a Spanyol Nagydíjon: a Mercedesek zártak az élen, a Ferrari nincs messze, a Renault pedig egyelőre közel van a Red Bullhoz!

Ha hihetünk Paddy Lowe Sky Sportsnak adott nyilatkozatának, a délutáni szabadedzés legfontosabb eseménye egy piros zászlós leállás volt. A Williamsnél dolgozó brit szakember a csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a pályára került törmelékek miatt szükségessé vált edzésmegszakítás bizonytalanná tette a hosszú etapokra, egészen pontosan a gumikopásokra vonatkozó adatok érvényességéből.

A Sainz autójáról lehulló darabok miatt történő megszakítás után Fernando Alonsóról kell beszélnünk, aki délelőtt a már-már menetrend szerint érkező műszaki gond miatt egyetlen kört sem tudott megtenni, délután viszont legalább autóba ülhetett, s bár mindenkinél kevesebbet futott, legalább ő is megkezdhette hazai hétvégéjét. Sok öröme persze nem volt benne, szokás szerint sokat panaszkodott a rádióban – a McLarennek Vandoorne 13. helye adott okot némi reménykedésre.

Az időeredményeket tekintve a legnagyobb sikerként a Merccedes és a Renault könyvelheti el az edzést. Az Ezüst Nyilak ismét elhozták az első két helyet Hamilton, Bottas sorrendben, míg a Ferrari legföljebb annak örülhet, hogy valamelyest közelebb tudott kerülni a délelőtthöz képest. A két Renault 7–8. helye viszont az eddig látottakhoz képest erőn felüli teljesítménynek tűnik, ráadásul Hülkenberg nem csupán egy másodpercen belül tudott maradni az élmenőkhöz képest, hanem a két Red Bullt is nagyon megközelítette: Ricciardótól egy, Verstappentől két és fél tizeddel maradt el.

Az edzés végeredménye:



live-barc-fp2-vege

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: