DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Előzz meg az egyenesben” - Alonso ismét odaszúrt a Hondának

Ahogyan visszatért az F1-es közegbe, a legutóbbi futamon egy métert sem teljesítő spanyol pilóta nem felejtette el már-már menetrendszerű fricskáját a japánok felé.

Az Orosz Nagydíj óta eltelt két hétben Fernando Alonso indianapolisi tesztje uralta a szalagcímeket, így a Forma-1 világa, és maga a versenyző is elfeledkezhetett arról egy időre, hogy mennyire katasztrofálisan alakul eddig a szezonja. A spanyol alatt Szocsiban már a felvezető körben megadta magát autója, és nem áltatja magát a folytatással kapcsolatban sem.



Amikor a barcelonai futam csütörtöki sajtótájékoztatóján egy újságíró afelől érdeklődött Sebastian Vetteltől, hogy kivel csatázna legszívesebben az utolsó kör utolsó kanyarjában egy versenyen, Alonso közbevágott, és ezt mondta: „Válassz engem, mert hamar el tudnál húzni mellettem az egyenesben!” – nevetett a spanyol, majd hozzátette: „De még most sem kaptam magyarázatot arra, hogy pontosan mi történt velem Szocsiban”

Az Auto Bild munkatársa azt kérdezte a kétszeres világbajnoktól, hogy ha lenne rá lehetősége, melyik motort választaná jövőre az autójába a jelenlegi F1-es erőforrások közül. „Erre nem tudok válaszolni” – vágta rá Alonso. „Mindig azt szeretnéd, hogy a te autódban legyen a legjobb motor. A McLaren és a Honda hosszú távra tervez egymással, nagyon szoros az elköteleződés közöttük.”

„A dolgok jelenleg nem úgy alakulnak, ahogyan azt az elején gondolták, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy javítsanak a helyzeten. Arra van szükség, hogy javítsanak a teljesítményen, és a Honda több erőt csaljon ki a motorból – bízzunk benne, hogy rövid távon változni fognak a dolgok, és hogy már idén valami nagy dologért harcolhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: