DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Átnevezik a Red Bullt? Dehogy!

Az újabban a versenyzést már csak hobbiból követő, s szexjátékok forgalmazásából élő egykori F1-es pilóta igyekezett eloszlatni azokat a feltételezéseket, melyek elkezdtek terjedni a sajtóban.

Ritkán fordul elő, hogy egy fórumbejegyzés ennyire elszabadul, mint az egyik holland fórumon posztoló RC Escoire-é, mindenesetre még a magyar sportsajtóban is megjelent a tőle származó „információ”, miszerint a Red Bull annyira átalakítja idei F1-es autóját, hogy az új fejlesztésű versenygép, melyet először Verstappen visz pályára, már nem az RB13, hanem az RB14 nevez viseli majd.

A feltételezés több mint szokatlan, az autókat nem szokás szezon közben átnevezni, s a legtöbb, amit el lehet képzelni, az az RB13B elnevezés, ahogy azt például a Force India is tette 2015-ben a VJM08-cal, illetve VJM08B-vel, miután Silverstone-ra teljesen átalakították az autót – többek között ekkor tűnt fel az utána másfél éven át megtartott lyukas orr is. A Red Bull korábbi versenyzője, a holland Robert Doornbos is így véli: bár hangsúlyozta, hogy sok fejlesztést láthatunk majd az autón, maga is leszögezte, hogy szó sincs névcseréről:

ricciardo-2017-melbourne



„A Red Bull 1-0-ás hátrányból kezdte a szezont, s most fel kell zárkóznia” – kezdte a holland. „Az első négy futamon a csapatok messze vannak a gyáraktól, így amikor megérkeznek Európában, gyakorlatilag minden fejlesztést feltesznek az autóra, amit találnak. Ez a Red Bullnál rengeteg aerodinamikai frissítést jelent, a pénteki edzésen gyakorlatilag egy másik autót láthatunk majd, az első szárny, a padlólemez, a karosszéria, sőt a felfüggesztés is megváltozhat. Szemre ez egy másik autó lesz, remélhetőleg gyorsabb is. De a neve nem változik, továbbra is RB13 marad!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: