DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

A Mercedes lassan rájön Hamilton oroszországi problémájára

A háromszoros F1-es bajnok tavaly június óta először nem képviselte magát a pódiumon Szocsiban, a Mercedes pedig azzal töltötte az azóta eltelt időszakot, hogy rájöjjön, mi csúszott félre pilótájánál.

Lewis Hamilton semmilyen szegmensben sem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Valtteri Bottasszal az Orosz Nagydíj hétvégéjén: amíg a finn a harmadik helyről egy parázs rajttal az élen találta magát, és a Sebastian Vettel jelentette nyomást is kiállva győzelemig viharzott, a brit addig csendes negyedik helyet szerzett – ez volt a háromszoros bajnok legrosszabb eredménye a tavalyi Európa Nagydíj óta, amikor ötödik helyen végzett Bakuban.



A pilóta készen áll arra, hogy a soron következő Spanyol Nagydíjon visszavágjon, de a Mercedes sem ült a babérjain Szocsi óta. „Azzal töltöttük az elmúlt időszakot, hogy felfedjük, miért nem sikerült megfelelő tartományban működtetni az autót – persze erre nincs varázsszer, viszont nagyon sok munkát és figyelmet kell fordítanunk a részletekre. Nekünk kell megadni neki az eszközöket ahhoz, hogy elvégezze a munkát a következő versenyeken.”

Noha Bottas Wolff szerint „kivételes” teljesítménnyel múlta felül a Ferrarikat Szocsiban, minden lehetőséget meg akarnak ragadni arra, hogy folyamatosan legnagyobb riválisuk előtt teljesítsenek. „Nagyon sok házi feladatot el kell végeznünk annak érdekében, hogy erősebben térjünk vissza, egy olyan autóval, amely kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt minden hétvégén. Az az érzésem, hogy a megfelelő irányba tartunk, de megállás nélkül kell dolgoznunk azon, hogy elérjük céljainkat.”

„Barcelona nagyon érdekes lesz, hiszen az előszezoni tesztjeink nem a legjobban alakultak ott. Ez egy teljesen más pálya Szocsihoz képest, hiszen keményebb abroncsokat fogunk használni. Ezt a szezont versenyről versenyre teljesítjük, és ha már péntektől a legjobb munkát tudjuk végezni, akkor képesek lehetünk arra, hogy szembeszálljunk a Ferrarival” – tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: