DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mi lesz a brazilok sorsa az F1-ben?

Aggódik a fiatal generáció miatt Felipe Nasr, aki tavalyig a mezőny tagja volt. Egy ilyen nagy múltú ország nem szorulhat ki a Formula-1-ből: ezért már most kész lenne bepattanni valamelyik autóba.

Tavalyig ketten is képviselték a dél-amerikai országot a Formula-1-ben, télen viszont úgy tűnt, idén egyetlen brazil sem lesz a mezőnyben: ha nincs a világbajnok Nico Rosberg visszavonulása miatti üresedés a Mercedesnél és Williamsnél, Felipe Massa sem másítja meg döntését, és abbahagyja a szereplést. Az interlagosi pálya sorsa szintén kétséges. Egy olyan országról beszélünk, amelynek Fittipaldi, Piquet és Senna összesen nyolc világbajnoki címet gyűjtött.



„Természetes, hogy aggódunk” – jelentette ki Brazília helyzetéről az Autosportnak Felipe Nasr, aki idén nem talált helyet magának a Formula-1-ben. Brazil versenyző utoljára 2009-ben nyert futamot, Rubens Barrichello. „Aggódom a fiatalabb generáció miatt is. Brazília különleges szerepet foglal el a Formula-1 történetében, ezt az örökséget pedig nem engedhetjük el csak úgy. Biztos vagyok benne, hogy ezt az ország is így látja. Nem szabad felhagynunk az új versenyzők megtalálásával.”

Nasr maga azon dolgozik, hogy 2018-ban visszatérjen a mezőnybe, és ezzel folytassa a brazil tradíciókat. „A menedzserem kézben tartja ezt, csapatokkal beszél. Csak az idő kérdése. Sok kereskedelmi érdek áll mögötte, és össze kell raknunk a dolgokat.”

A 24 éves versenyző egyúttal a csapatok figyelmébe ajánlotta magát, amennyiben helyesítő pilótára lenne szükségük: „Már holnap be tudnék pattanni egy F1-es autóba. Csaknem három kiló száraz izommal gyarapodtam, ahogyan azt terveztem. Ha megnézzük a számaimat, akkor azt mondhatjuk, hogy két remek évet teljesítettem a Formula-1-ben. Minden egyes lehetőséget megragadtam, amit lehetett” – reklámozta magát Nasr.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: