DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Button: Monaco, F1 - visszatért az izgalom!

2009 F1-es világbajnoka két dolog miatt várja nagyon a visszatérését: mert Monacóban történik meg és mert csak egy futamról van szó. Az sem zavarja, hogy nem tesztelt még idei autóval...

Fernando Alonso Indy500-as szereplése miatt nyílt még egy lehetősége a tavalyi év végén háttérbe vonuló Jenson Buttonnak, hogy még egyszer Formula-1-es autóba üljön versenyhétvégén - ráadásul nem is akárhol, hanem a Monacói Nagydíjon. A brit pilóta azonnal igent mondott a számára váratlan hívásra és elmondása szerint nagyon várja már a hercegségi hétvégét.

"Az egyértelmű volt, amikor érkezett a lehetőség a Monacói Nagydíjra, hogy el fogom fogadni" - nyilatkozta a témáról 2009 világbajnoka a Sky Sportsnak. "Egy teljes szezont nem akarok már eltölteni a Formula-1-ben, mert az én időm ott már lejárt, szünetet kellett tartanom. De az, hogy visszatérhetek egy futam erejéig Monacóban, az egy álom egy versenyző számára."

button-f1



A brit azt azért hangsúlyozta, hogy a két fő érv Monaco és az, hogy egy futamról van szó - ennél több, vagy más most nem vonzza. "Egyfutamos visszatérés Monacóban, amely a legvarázslatosabb helyszín az egész naptárban - visszatért az izgalom. Ha csak egy futamról van szó, akkor újra érzem az izgalmat."

Azt azért hozzá kell tenni, hogy Button csak szimulátorban vezetett az idei, jelentősen megváltozott autót, így biztosan van lemaradása a többiekhez képest. "Sok mindent kell újra megtanulni, de bepattanok a szimulátorba, eltelik öt kör és úgy vagyok vele, hogy 'áh, megvan ez'. Még mindig át tudom vezetni az autót a kanyarokon, még mindig tudom, hogy kell sebességet váltani, hogyan kell fékezni és gázt adni. Ez nem változik."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: