DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Mégsem érkezik Kanadára az új Renault-erőforrás

Rossz hír a Red Bullnak és minden Renault-motort használó istállónak, bár Montrealra ígérték, határozatlan ideig késik az új, frissített erőforrás bevetése, ezt maga a francia gyár jelentette be.

A Red Bull is megerősítette a rajongók számára is rossz hírt, hogy a tervezettel ellentétben mégsem érkezik a Renault frissített, erősebb erőforrása a Kanadai Nagydíjra, ezzel továbbra is elmaradnak majd teljesítményben a Mercedes-Ferrari párostól. Ráadásul nincs is új időpont egyelőre, mikorra érkezik az új motor.

Késik az új Renault-erőforrás


A bikák továbbra is úgy tervezik, hogy B-autójuk jövő hétvégén debütálhat Barcelonában, ami komoly aerodinamikai frissítéseket hoz magával, a hírek szerint egy teljes másodpercet javulhat tőle a Milton Keynes-i gárda. Ám motorfronton úgy fest, továbbra is egyértelmű hátrányban lesz Daniel Ricciardo és Max Verstappen.

„Ameddig a Renault nem lép túl a megbízhatósági problémáin, nem lesznek további fejlesztések” – nyilatkozta még kicsit korábban Helmut Marko, a Red Bull egyik első embere. Szerinte ez nagy hátrány számukra. A teljesen átformált, új versenyautóban ettől függetlenül így is nagy bizadalma van a Red Bullnak. Jövő hétvégén megtudjuk, mennyit farag hátrányából a jelenleg még csak harmadik erőként számon tartott Red Bull.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: