DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Először ért célba, de csalódott Stroll

A Williams kanadai F1-es pilótája először látta meg a kockás zászlót a királykategóriában, de pontot nem szerzett - csalódott amiatt, hogy hibázott az első körben.

Először ért célba a Formula-1-ben az újonc Lance Stroll, bár az első pontszerzés egyelőre várat magára - a Williams kanadai tinédzsere a legrosszabbkor hibázott az Orosz Nagydíjon és végül csak a tizenegyedik helyig tudott felkapaszkodni. A végeredménnyel így annak ellenére sem túl elégedett, hogy először látta meg a kockás zászlót a királykategóriában.

"Annyira balszerencsés eset volt" - mondta Stroll az első körös megpördüléséről, amellyel a sor végére csúszott már a verseny legelején. "Nagyon jól sikerült a rajt és azt hiszem a nyolcadik hely környékén jártam egy ponton. Aztán megcsúsztam a kerékvetőn, elment a tapadás, az autó pedig kicsúszott alólam. Tudtam, hogy nincs sérülés, de a sor végéig estem hátra."

stroll-williams-martini



Stroll aztán akkor gyorsult be igazán, amikor szuperlágy abroncsokra váltott, azokon jól működött a Williams és zárkózott is a többiek után - végül épphogy lemaradt a pontszerzésről. "A legjobb pillanataim a bokszkiállás után következtek, mert meg tudtam előzni Kvjatot. Megvolt a ritmus, habár el kellett vennem a gázt, hogy elengedjem Bottast, Vettelt és Raikkönent."

Összességében nem teljesen elégedett, de annak örül, hogy végre célba ért. "Most láttam meg először a kockás zászlót, ez nagyszerű. Egy kicsit csalódott vagyok a megforgás miatt, mert szerintem előrébb is végezhettem volna, de legalább beértem. A szezon hosszú és már nagyon várom, hogy visszatérjünk Európába olyan pályákra, amelyeket már ismerek, mint például Barcelona."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: