DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Eldőlt: Sauber-Honda 2018-tól!

Az elmúlt hetek híresztelései után végre kiderült, hogy a Honda már nem csak a McLarent, hanem a hinwili F1-es alakulatot is ellátja erőforrásaival a következő szezontól kezdve.

A Sauber idén 25. születésnapját ünnepli a Forma-1-ben, méghozzá történelmi jelentőségű bejelentéssel: a csapat közleményben tudatta a világgal, hogy a következő szezontól kezdve a Honda partnere lesz véget vetve ezzel a Ferrarival való évtizedes motorszállítói kapcsolatnak. A maranellóiak 1997 óta látták el erőforrásokkal a svájci alakulatot, a 2006 és 2009 közötti BMW-s periódust kivéve minden egyes szezonban az ő motorjuk dohogott a hinwili gyárban készülő modellekben.



A Honda régóta szerette volna kiterjeszteni Forma-1-es projektjét a McLarenen túlra is, a tavalyi évig azonban ezt nem tehették meg a wokingiak akkori vezérigazgatója, Ron Dennis miatt, aki vétójoggal rendelkezett döntéseik felett. Az új menedzsmentnek köszönhetően azonban kinyíltak a kapuk, és az elmúlt hetek híresztelései után végre bizonyítást nyert, hogy jövőre két alakulattal lépdelhetnek előre a sportágban.

„Nagy megtiszteltetés a Sauber számára, hogy együtt dolgozhat a Hondával a következő szezonok során” – nyilatkozta Monisha Kaltenborn, a gárda csapatvezetője. „Az átszervezésünk nem csak az új tulajdonosok érkezésében látható, hanem a Hondával kötött új, technikai partnerségünkben is. Az erőforrások jelenlegi érájában újabb mérföldkövet sikerült elérnünk, amit nagy izgalommal várunk, ezzel együtt pedig új lehetőségek előtt állunk. Ez a megállapodás megalapozhatja a közös, sikeres jövőt, stratégiai és technológiai szempontból egyaránt. Nagyon köszönjünk a Hondának, hogy ez megvalósulhatott.”

A Honda kommunikációs és márkaügyeiért felelős igazgatója, Katsuhide Moriyama így nyilatkozott a megállapodásról: „A McLarennel 2015-ben kezdődött kapcsolatunk mellett jövőre már a Saubert is ügyfeleink között tudhatjuk, ami új kihívást jelent a Honda F1-es tevékenységében. Annak érdekében, hogy kihasználjuk a két csapat motorokkal történő ellátásában rejlő potenciált, bővíteni fogjuk a Milton Keynes-ben és Sakurában található bázisainkat. Bízunk benne, hogy a rajongók hamarosan ismét erős Hondát fognak látni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: