DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Kvjat: Sainz nem a barátom

Még nem volt probléma köztük a pályán, de elképzelhető, hogy lesz – csapattársával való kapcsolatáról beszél az F1-es karrierje megmentéséért küzdő orosz, aki szerdán betöltötte a 23-at.

Az idei szezon egyik legizgalmasabb csapaton belüli párharca kétségkívül a Toro Rossón belül zajlik Danyiil Kvjat és Carlos Sainz között, hiszen miután a spanyol felmosta a padlót a lelkileg mélypontra kerülő orosszal, idén itt az idő a visszavágásra, hiszen Kvjat jelenleg F1-es karrierje megmentéséért küzd, amihez kiváló ajánlólevél lenne a már nagycsapatok által is szemmel tartott Sainz megszorongatása.

Ezen a hétvégén az Orosz Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság, így külön, kiemelt figyelem kíséri majd Kvjat szereplését, s a szokottnál is több interjút ad. Ezek egyike a csapaton belüli harc kérdését is érintette, amiről, illetve Sainzcal való kapcsolatáról Kvjat így nyilatkozott a Sport FM rádiónak:

„Tulajdonképpen Carlos és én sosem voltunk barátok. Jó köztünk a kommunikáció, és tisztelettel kezeljük egymást, de a pályán a végsőkig harcolunk. Még nem jutottunk el addig a pontig, hogy problémánk legyen a pályán, és remélem, hogy nem is lesz, de minden lehetséges. Mindenesetre remélhetőleg nem lépjük át ezt a vonalat…” – mondta Kvjat, aki szerdán ünnepelte 23. születésnapját.

kvjat-sainz



A Toro Rosso három hétvége után hatodik a konstruktőri pontversenyben 12 ponttal, a csapaton belüli párharc pedig egyelőre a tavaly megszokott képet mutatja: 10–2 a spanyol javára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: