DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kubica még nem tett le teljesen az F1-ről

A lengyel pilóta nemrég GP3-as autót tesztelt - először vezetett formaautót 2011 óta -, és úgy érzi, megfelelő felkészüléssel lehet rá esélye, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba.

Robert Kubica F1-es karrierje alatt az örök ígéretek sorába tartozott, sorsát azonban nem tudta beteljesíteni, hiszen 2011 februárjában kishíján végzetes ralibalesetet szenvedett. A lengyel azóta WRC2-bajnoki címet szerzett, és többféle zárt karosszériás gépbe is beleült (DTM, LMP1), ám csak múlt héten került sor az első formaautós gyakorlására hat év után, amikor a Trident GP3-as modelljét próbálhatta ki az olaszországi Franciacortában.



A lengyel korábban is úgy vélekedett, hogy még érez magában annyit, hogy visszatérjen a Forma-1-be, a legutóbbi gyakorlás pedig a várakozásoknak megfelelően, mi több, bátorítóan alakult számára. „Ha régebben tesztelek, az korainak bizonyult volna, mert a sebeim még nem gyógyultak be eléggé, és túl nagy volt a kockázat. Jó érzés lenne ismét Forma-1-es autót vezetni, de ez van” – idézte Kubicát a Motorsport-Total.com.

Bár jól érzi magát a GP3-as teszt után, Kubica nem titkolja, hogy úgy látja, az F1 mintha elsuhant volna mellette. „Azt mondják, a türelem rózsát terem, de az az igazság, hogy a Forma-1-nek is megvan a saját tempója” – nyilatkozta az egyszeres futamgyőztes. „Nagyon extrém sportágról van szó, és nem hinném, hogy volt-e olyan pilóta a történelem során, aki kétszer is debütált volna 15 éven belül” – tette hozzá a lengyel, aki valóban újrakezdésként tekintene arra, ha ismét lehetőséget kapna az F1-ben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: