DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso lavinát indított el?

2015-ben Nico Hülkenberg szinte különcnek számított azzal, hogy F1-es pályafutása ellenére indult Le Mans-ban is. Alonso Indy 500-as bejelentése óta azonban mintha kinyílt volna egy ajtó, újabb pilóta nézett körbe.

Ezúttal Kevin Magnussen kacsintgat erősen a Le Mans-i 24 órás verseny irányába, méghozzá édesapjával, Jan Magnussennel szeretne egy csapatban versenyezve indulni a híres futamon. Igaz, egyelőre még teljes mértékben a Formula-1-re koncentrál és nem most tervezi az indulást.

Jan Magnussen 1995 és 1998 között vezetett az F1-ben, kevesen emlékeznek rá, de a dán versenyző a McLarennél debütált egy futam erejéig 1995-ben, a műtét után lábadozó Mika Hakkinent helyettesítve. A sikerek elkerülték, mindössze egyetlen pontocskát tudott gyűjteni a Stewart-Ford színeiben. Utána azonban a sportautózás felé fordította figyelmét, ahol meg is mutatta valódi tehetségét, a Le Mans-i 24 óráson négy alkalommal is megnyerte társaival a GT kategóriát, mindannyiszor Corvette-tel.

Magnussen családi csapat Le Mans-ban?


Az idősebb Magnussen még most sem akasztotta szögre a bukósisakot, továbbra is sportautókkal versenyez (IMSA WeatherTech SportsCar Championship). Alonso Indy 500-as indulása többek fantáziáját megmozgatta már, most Kevin Magnussen egy kérdésre válaszolva ismerte el, hogy vonzza a lehetőség, hogy édesapjával is együtt versenyezzen.

„Nagyon különleges dolog lenne vele versenyeznem. Elképzeléseim szerint olyan versenyen győzni vele karöltve, mint Le Mans, fantasztikus lenne. A Formula-1 számomra egyértelműen a prioritás, erre kívánok összpontosítani, de van bennem egy vágy is, hogy azt csináljam, amit édesapám, úgyhogy meglátjuk, mi történik” – ismerte el Kevin Magnussen.

Azt se felejtsük el, hogy az ifjú dán pilóta kacérkodott a hosszútávú versenyzéssel korábban is, 2016-os visszatérése előtt ugyanis a Porsche 919 Hibridautót tesztelte. Vajon mikor láthatjuk együtt versenyezni a két Magnussent?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: