DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
F1

„Azt mondtam magamban: na ne, már megint?”

Sebastian Vettel győzelmével ért véget az F1-es Bahreini Nagydíj, így a német ismételten egyedül vezeti a világbajnoki pontversenyt – a német szerint tökéletes húsvéti ajándék ez a teljes csapatnak.

Bár csak a harmadik helyről rajtolt, Sebastian Vettel mégis megnyerte a szezon harmadik versenyét: Lewis Hamiltont már a rajt után átugrotta, majd egy korai kerékcserének köszönhetően Valtteri Bottast is megelőzte – pedig volt egy pillanat, amikor attól tartott, hogy Sanghajhoz hasonlóan a safety car ismét keresztülhúzza a számításaikat.

„Remek napon vagyunk túl, nem is tudom, mit mondjak. Nagyszerű volt a végén, a levezető körön a tűzijáték – imádom ezt!” – utalt a tűzijátékra dobogós interjújában a német. „A csapatmunka is kiváló volt: a rajttól kezdve éreztem, hogy gyorsak vagyunk, tényleg bele tudunk szólni a harcba. Próbáltam nyomás alá helyezni Valtterit, de nem hibázott, így nehéz volt a közelébe érnem.”

vettel-podium-f1-bahrein-v2



„Utána megpróbáltunk eléjük vágni, és tökéletesen működött is a korai kerékcsere. De aztán megint bejött a biztonsági autó, és azt mondtam magamban: ’na ne, már megint?’. Most talán segített picit nekünk, ebben nem vagyok biztos, hiszen a Mercedesek is elég közel voltak épp a bokszutcához, de végül nem lett belőle előnyük. Kicsit meglepődtem, amikor kijöttem mindenki elé, mert attól féltem, hogy elveszítem az előnyömet.”

„De utána minden rendben volt, remekül működött az autó, kontrolálltam a különbséget Lewishoz képest. A vége persze izgalmas volt, sose lehet tudni, mi lesz a lekörözöttekkel, de minden simán ment, úgyhogy boldog húsvétot kívánok mindenkinek!”

Pedig szombaton még teljesen más hangulatban volt a Ferrari négyszeres vb-győztese: „Igen, csalódott voltam, mert nagy volt a távolság a Mercedesekhez képest, de azt mondták a mérnökök, hogy jó kocsink van, jól fogunk tudni teljesíteni, s ezt valóban éreztem is az első körtől kezdve. Úgy tűnik, volt még egy kis húsvéti meglepetés elrejtve az autóban. Nagyon boldog vagyok, köszönöm az egész csapatnak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: