DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Egy aláírásra” a 2018-as Török Nagydíjtól

Akár 22 versenyt is rendezhetnek a következő F1-es szezonban, úgy tűnik ugyanis, hogy Franciaország és Németország után egy újabb visszatérővel bővül a versenynaptár – Carey és Erdogan kedden megegyeztek.

Igazi csúcstalálkozóra került sor kedden Törökországban: a Formula–1 új vezetőségét képviselő Chase Carey az ország megosztó államelnökével, Recep Tayyip Erdogannal tárgyalt az ankarai elnöki palotában, a téma pedig nem más volt, mint a Török Nagydíj visszatérése az F1 versenynaptárába – jelen voltak még többek közt a pálya üzemeltetője, a helyi szövetség elnöke és az illetékes miniszter is.

A találkozót követően előbbi, Vural Ak nyilatkozott a sajtónak, s elmondta, hogy bár nem írtak alá semmit, gyakorlatilag minden lényeges pontról megegyeztek: „Ma volt egy találkozónk az Elnök és a Liberty Mediát képviselő Chase Carey között, akit korábban én magam hívtam meg Törökországba. Egyelőre annyit mondhatok, hogy az egyeztetések nagyon jól mentek, és tulajdonképpen meg is egyeztünk, csupán a szerződést nem írtuk még alá.”

Az Isztambul Park bérleti jogát 2012-ben több mint egy évtizedre megszerző Ak elmondása szerint 2013-ban Bernie Ecclestone-nal már megpróbált megegyezni, de a 26 millió dolláros licenszdíjat túl soknak találták. Ha most viszont valóban jól végződtek a tárgyalások, az azt jelenti, hogy (legalább) 22 versenyre készülhetnek jövőre a csapatok, hiszen hiába esik ki Malajzia, visszatér Franciaország, Németország, s ezekhez csatlakozhat az utoljára 2011-ben megrendezett Török Nagydíj.



torok-2010-rajt

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: