DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso győzni megy az Indy 500-ra

A Monacói Nagydíjat az Indianapolis 500 kedvéért kihagyó Fernando Alonsót nem kisebb dolog motiválja, mint a győzelem, s hogy ő legyen a második versenyző, aki megszerzi a „három koronát”.

Nemrég robbant bombaként a hír, miszerint Fernando Alonso a két május 28-án rendezett klasszikus autóverseny közül nem a Monacói Nagydíjon, hanem az Indy 500-on vesz majd részt. A spanyol klasszis első „IndyCar-pilótaként” adott nyilatkozatában pedig egyértelműé tette, hogy milyen célokkal veszi célba májusban a 200 körös futamot:

„Az Indy 500 a világ egyik leghíresebb versenye, melyhez csak a Le Mans-i 24 órás és a Monacói Nagydíj érhet fel. Természetesen sajnálom, hogy utóbbit idén ki kell hagynom, de hangsúlyozom, hogy ez lesz az egyetlen nagydíj, melyen nem leszek ott, a Kanadai Nagydíjon már ismét a McLarenben ülök majd” – mondta a spanyol, majd így folytatta:

„Sosem versenyeztem még az IndyCarban, s egyszer sem ültem még autóba oválpályán, de bízom benne, hogy hamar megszokom majd. Sokat nézem viszont a versenyeket, s látom, milyen precíz vezetés szükséges, hogy más autók közvetlen közelében haladj 350es tempó felett. Tudom, hogy meredek lesz a tanulási görbe, ezért a Spanyol Nagydíj után azonnal Indianapolisba repülök” – ismertette májusi programját Alonso.

alonso-honda



„Május 15-től kezdve tesztelek a McLaren-Honda-Andretti autóval, remélhetőleg rengeteg kört meg tudok majd tenni, afelől pedig semmi kétségem, milyen profi csapat az Andretti. Büszke vagyok rá, hogy velük versenyezhetek, igyekszem a lehető legjobban kiaknázni a tudásukat és tapasztalatukat” – mondta a spanyol, majd ismét megerősítette, hogy végső célja nem más, mint a „három korona” megszerzése.

„Kétszer nyertem meg a Monacói Nagydíjat, s nagy vágyam a három korona (Monaco, Le Mans, Indy 500) megszerzése, amire előttem csak egyetlen ember volt képes, méghozzá Graham Hill. Kemény kihívás, de készen állok rá, s bár még nem tudom, hogy Le Mans-ban mikor állhatok rajthoz, egy napon mindenképpen szeretnék. Még csak 35 éves vagyok, rengeteg időm van még.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: