DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bottas: Sz*r érzés, hogy velem történik ilyesmi

A finn F1-es pilóta dobogós helyezést dobott el magától, amikor a safety car-fázis alatt kicsúszott Sanghajban - ez azonban nem zavarja túlságosan, és minél hamarabb szeretne rajta továbblépni.

Valtteri Bottas harmadik helyről kezdhette meg a Kínai Nagydíjat, a kerékcserék alatt viszont az ötödik pozícióba esett vissza. A finn a biztonsági autó alatt olyan intenzíven melegítette abroncsait, hogy megpördült, s mire visszakecmergett a pályára, már a középmezőny mélyén, a 12. pozícióban haladt. Amikor a Motorsport arról kérdezte a Mercedes-pilótát, hogy csapata hogyan reagált a kicsúszásra, így válaszolt: „Mindenkitől bocsánatot kértem, buta hiba volt. Persze megtörténik az ilyen, de elég szar érzés, hogy én voltam az áldozat.”



„A legfőbb célom, hogy ez ne forduljon elő még egyszer, és örülök, hogy kevesebb, mint egy hét múlva már Bahrein következik. A legrosszabb, amit most tehetek, hogy nem lépek túl rajta. Meg kell értenem, hogyan lehet az ilyet megelőzni a jövőben, és el kell felejtenem. Tudom, hogy a tempónk megvan, és remek dolgokat vihetek véghez az autóval. Szerintem ezen a téren, csapatszinten jobban teljesítettünk, mint Melbourne-ben. Haladnunk kell tovább, és jönni fognak az eredmények.”

Bottas hozzátette, a hiba nélkül Sebastian Vettellel csatázhatott volna a második helyért. „Egyértelműen volt esélyünk rá, hogy kettős győzelmet szerezzünk” – folytatta a finn. „Úgy éreztem, kicsivel jobbak voltunk a Ferrarinál, így lehetőségünk nyílt volna rá. Vasárnap jobban megértettük az abroncsokat, noha a körülmények másképp alakultak. Bahreinben sokkal melegebb lesz, ahol ismét ki fog derülni, hogyan állunk a Ferrarihoz képest. Nagyon-nagyon szoros a csata, az erőviszonyok attól függenek, hogy milyenek a körülmények, de biztos, hogy kemény küzdelmet fogunk vívni velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: