DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Arrivabene Raikkönennek: Ne beszélj, hanem vezess!

Azt a panaszáradatot, amit a finn F1-es pilótától hallottunk a Kínai Nagydíj alatt, még Romain Grosjean is megirigyelhette volna - csapatfőnöke egyáltalán nem volt elragadtatva pilótája versenyétől.

Amíg Sebastian Vettel kockáztatott, és csak a számára rossz időben pályára lépő safety car miatt nem állhatott harcban a győzelemért, Kimi Raikkönen enerváltan versenyzett, és csak az ötödik helyen ért célba. A finn azonban amellett, hogy visszafogottan teljesített, folyamatosan panaszkodott a csapatrádióban: „Mi történt a motorommal?” – mondta kiállása után, majd percekkel később folytatta: „Mi a fene történik a 12-es kanyar kijáratában? Nincs hajtás.” Raikkönen nem állt meg, és a verseny vége felé már a tapadás hiánya zavarta a vezetésben: „Hol fogunk célba érni? Az autó elejét nem érzem, és még húsz kör van hátra!”



Nos, a verseny után kiderült, hogy semmilyen motorprobléma nem ütötte fel a fejét az SF70H-n – a csapat felé irányuló kritikák pedig kissé kiverték a biztosítékot a versenyt a helyszínen megtekintő Sergio Marchionnénál. „Raikkönenből hiányzik-e valami? Igen, talán más dolgok járnak a fejében, vagy mással volt elfoglalva, esetleg elfáradt. Beszélni fogok Arrivabenével, talán itt az ideje, hogy leüljenek, és tisztázzanak egy s mást” – mondta a Ferrari elnöke.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke egy szó erejéig sem tért ki Raikkönen teljesítményére a gárda verseny utáni sajtóközleményében, a grandprix247.com azonban idézi az olaszt, aki így fogalmazott a 37 éves versenyzővel kapcsolatban: „Kimi csak beszélt, de minél többet beszélsz, annál kevésbé figyelsz a vezetésre” – az egykori „Cigis” ettől egyértelműbben nem is fogalmazhatta meg volna kérését a Jégember felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: