DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Nagy meglepetéssel készül Bahreinre a Renault

Az enstone-i istállónak nem sikerült túl jól az F1-es szezonnyitó Melbourne-ben, a kulisszák mögött azonban lázas munka folyik annak érdekében, hogy nagyot dobbantsanak húsvét hétvégéjén.

Nyögvenyelősre sikerült a Renault Ausztrál Nagydíja: Jolyon Palmer hamar feladni kényszerült a küzdelmet, Nico Hülkenberg pedig egy pozícióval maradt le az utolsó pontszerző helyről. Mivel a gárda elmúlt egy éve is a folyamatos fejlődésről szólt, ezért az ügyvezető igazgató Cyril Abiteboul hasonló attitűddel várja a folytatást is. „Egyre növekszik a csapatunk, nagyon sok minden vár még ránk” – nyilatkozta a francia a Motorsport.com-nak. „De abban is biztos vagyok, hogy közvetlen melbourne-i riválisaink, a Force India és a Toro Rosso sem alszik, és ők szintén fejlesztésekkel készülnek.”

„Nagyon érdekes lesz látni, hogy ez kinek sikerül a legjobban, bennünk is megvan a potenciál. Tudjuk, hogy mi következik majd, szerintem nagyon izgalmas dolgok jönnek majd a közeljövőben. Ha most ezek az elemek az autón lennének, könnyen a pontszerzők között lennénk.” Amikor arról kérdezték Abiteboult, hogy ezek az újítások mikor érkeznek, így válaszolt: „Lesz néhány újdonság a harmadik versenytől kezdve, amely köridőben látható fejlődéssel fog járni. De tudom, hogy nem csak mi készülünk így: nagyon küzdelmes és kemény szezon vár ránk, és mindennek a lehető legjobban kell sikerülnie ahhoz, hogy fejlődni tudjunk. Ez igaz ránk, de a Mercedesre, a Ferrarira és a Red Bullra is.”



A francia szakember szerint a Melbourne-ben nyert legnagyobb tapasztalatuk az, hogy nem engedhetnek meg maguknak időveszteséget – mint ismeretes, a második szabadedzésen Jolyon Palmer összetörte az autóját. „Őszintén mondom, nem akarom őt hibáztatni, de minden akkor kezdődött, amikor Jo kicsúszott” – folytatta Abiteboul. „Onnantól elveszítettünk egy autót, és kapacitásunk felét az adatokat illetően. Nem tudtunk megfelelő munkát végezni a teljesítményünkkel kapcsolatban, nem lehetett hosszú és rövid etapokat teljesíteni. Ezek nagyon sokat számítanak most, különösen ezekkel az új abroncsokkal. A téli tesztek után ráadásul lemaradásban vagyunk megtett kilométerek terén is az új csapatokat illetően, melynek most fizetjük meg az árát.”

„Mindezt úgy, hogy csak egy autóval körözhettünk – ez a mi hibánk, és fel kell tudtunk állni belőle. Ebben az új Forma-1-ben mindennek jól kell alakulnia, az elvesztegetett időt pedig még akkor is nehéz behozni, ha gyorsabb vagy a többieknél. Mivel nem volt tiszta a pénteki napunk, ezért nem lett tiszta a szombat és a vasárnap sem. Ennek köszönhetően pont nélkül hagytuk el Melbourne-t, noha egyértelműen lett volna rá lehetőségünk bejutni az első tízbe. Nagyon szoros a középmezőny, és mi is a részesei vagyunk. Hogy pontosan hol, azt nem tudom, ezért mindennek tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy pontokat szerezhessünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: