DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A McLaren megkereste a Mercedest!

Felélesztené a régi házasságot a McLaren: német sajtóértesülések szerint a wokingiak egyik tulajdonosa személyesen kereste meg a Mercedest, akik nyitottak az újbóli együttműködésre.

Az Auto Bild Motorsport arról számolt be, hogy megbízható forrásból értesültek róla, hogy a McLaren a következő szezontól kezdve ismét Mercedes-erőforrásokkal akar versenyezni, sőt már lépések is történtek az ügy érdekében: a csapat egynegyedét birtokló üzletember, a McLarenben 1980-as évek óta érdekelt Mansour Ojjeh személyesen kereste meg a stuttgartiakat az együttműködés felélesztése reményében.

Ráadásul az ABMS úgy tudja, hogy erre reális esély is lehet, hiszen amellett, hogy az év végén felbontható az együttműködés a Hondával, a Daimler vezetősége nem zárkózik el a lehetőségtől. A McLaren-Mercedes együttállás korábban húsz éven át a Formula–1 meghatározó alakulata volt: egy konstruktőri és három egyéni cím mellett 78 győzelmet, 76 pole-t és 231 dobogót szereztek együtt.

6-alonso



Miután másfél év kínlódás után a tavalyi szezon végére egy-két biztató produkcióval is elő tudott rukkolni a McLaren-Honda, az idei tesztidőszak ismét tragikusan alakult: a legtöbb kör, amit az autó egyhuzamban meg tudott tenni, 11 volt, s Eric Boullier elmondása szerint miközben Mercedes-motorral képesek lennének a győzelemre, jelenleg csak reménykedni tudnak benne, hogy egyáltalán célba érnek Ausztráliában.

A viszony pedig kezd végletesen elmérgesedni a két fél között, Fernando Alonso például Barcelonában úgy nyilatkozott, hogy a Honda-motorral a McLaren minden kanyart képes padlógázzal venni…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: