DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Renault: „Tisztázzák az olajügyet!”

A Renault motorgyártó nemrég elkezdett nyomást gyakorolni az FIA-ra, hogy tisztázza, valóban tiltott-e a szabályok szerint az olaj üzemanyagként való elégetése. Ezt nem a riválisok elleni támadásnak szánják.

A szezont megelőző tesztek előtt a Red Bull keresetet nyújtott be az FIA-hoz, hogy nyomozza ki, vajon a csapatok ügyeskednek-e az olaj üzemanyagként való speciális elégetésével. Gyanújuk szerint ugyanis a rivális Mercedes istálló megkerüli a szabályokat, hogy ezzel az időmérőn plusz energiát sajtoljanak ki az erőforrásukból. Márpedig ez abszolút illegális lenne.

Vajon trükközött-e a Mercedes a motorolajjal?


A Renault menedzserigazgatója, Cyril Abiteboul üdvözölte a tisztázási beadványt. Nem feltétlenül azért, mert ez bezárná az ajtót azok előtt, akik esetleg ehhez folyamodtak eddig, hanem mert a szabályok tisztázása mindennél fontosabb.

„A szabályok tisztázása mindig nagyon fontos, legyen szó akár a felfüggesztésről, akár az üzemanyagrendszerről, vagy az olajról. Az évnek ezen szakaszában nagy a kommunikációs forgalom. Nem támadunk mi konkrétan senkit. De mindenki számára nyilvánvalóvá kell tenni, hogy a dolog ellenőrizhető legyen és az üzemanyag kell hogy legyen az egyetlen, az erőforrás által elégethető termék a Formula 1-ben” – fejezte be nyilatkozatát Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: